eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszél a Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok! címmel tartott utcafórumán a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen 2017. április 5-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Botka László: a határvadászok esküje lebénította volna Szegedet

Az ötszáz első határvadász esküjét végül a fővárosban tartják.

A hét elején jelent meg a hír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel Szegedre látogat a határvadászok ünnepélyes eskütételére, melyen ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételét tartották volna meg a Móra Ferenc Múzeum előtti területen. Azonban azóta kiderült, hogy az új helyszín Budapest X. kerülete, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja lesz.

A történtek után a szegedi polgármester közösségi oldalán úgy nyilatkozott, a kiterjedt lezárások teljesen lebénították volna a várost, írja a hvg.hu.

„Nem értem, miért akarták egy egyórás, péntek délelőtt 10 és 11 óra között megtartott ünnepség miatt előző naptól lezárni egy tejes napra a szegedi rakpartot, a Belvárosi hidat és a fél belvárost” – írta.

Szeged polgármestere szerint emiatt," tízezrek nem jutottak volna el a munkahelyükre, az iskolába, az egyetemre és a klinikákra." Botka László úgy fogalmazott: Szegednek nem tetszett "az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia."

A teljes Facebook-poszt itt olvasható:

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×