INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

mohácsi csata

miniszteri biztos

megemlékezés

Az 500 éves mohácsi csata kapcsán is miniszteri biztost neveztek ki

Infostart

Összesen négyen kaptak feladatot, a megemlékezés felügyeletén kívül külkapcsolati és állampolgársági ügyekkel kapcsolatban is.

A feladatot Hargitai János láthatja el már most - az 500. évforduló négy év múlva lesz esedékes, ő pedig már tavaly is ezzel foglalkozott. A térség országgyűlési képviselőjét Semjén Zsolt nevezte ki erre a posztra - vette észre a Telex. Kinevezése két évre szól.

A meghatározás szerint Hargitai János mint miniszteri biztos feladata „a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálása” lesz.

Feladata lesz még, hogy nyomon kövesse és felügyelje a megemlékezés programsorozatának előkészítési és megvalósítási munkálatait, összehangolja az ebben közreműködő szervezetek munkáját, valamint a programsorozat társadalmi kommunikációját, s figyelemmel kísérje a mohácsi csatával kapcsolatos történeti kutatásokat, régészeti feltárásokat és művészeti alkotásokat. Ezen kívül további feladata lesz, hogy ösztönözze és segítse a térség infrastrukturális fejlesztéseit, felügyelje a megemlékezéshez kapcsolódó kulturális és turisztikai beruházásokat, kísérje figyelemmel és mozdítsa elő az esemény nemzetközi megismertetését, s működjön közre a megemlékezés nemzetközi dimenzióit erősítő partnerkapcsolatok kiépítésében és ápolásában. Mindezen feladatokhoz egyfős titkárságot kap.

Schaller-Baross Ernő fideszes európai parlamenti képviselő a Miniszterelnökség külkapcsolataiért fog felelni, Wetzel Tamást nevezték ki az állampolgársági ügyekért felelős miniszteri biztosnak, Baán László pedig továbbra is a Liget-projekt szakmai felügyeletével kapcsolatos feladatokat végzi.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018