eur:
395.33
usd:
367.47
bux:
71570.38
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Orbán Viktor miniszterelnök (k), Pintér Sándor belügyminiszter (j) és Kiss Zoltán nb. vezérőrnagy, az AH főigazgatója (b) az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új székházának átadásán Budapesten 2019. szeptember 19-én.
Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök (k), Pintér Sándor belügyminiszter (j) és Kiss Zoltán nb. vezérőrnagy, az AH főigazgatója (b) az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új székházának átadásán Budapesten 2019. szeptember 19-én (MTI/Máthé Zoltán)

Orbán Viktor feladatot adott a belügyminiszternek

Új határvédelmi testületet szorgalmaz a kormányfő.

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője az azonnali kérdések órájában a migrációról azt mondta, jó lenne, ha a rendőrök nem azt az utasítást kapnák, hogy taxiztassák a migránsokat és sokszor az embercsempészeket vissza a szerb oldalra, hanem "minimum Ruandáig kellene őket deportálni". Ha a brit kormánynak van ehhez bátorsága, akkor legyen a magyar kormánynak is - tette hozzá.

Orbán Viktor válaszában kijelentette: nem tartható tovább, hogy háború van tőlünk keletre, s eközben a katonák gyakorlatozás helyett a határon teljesítenek szolgálatot és a rendőrök sem bírják sokáig, mert a családjaik mellől kell őket levezényelni és nem csak a pénzük kevés, a terhelés is nagy. Azt a feladatot adta ki a belügyminiszternek, hogy szeptemberre a rendőrség keretein belül működő, de nem rendőrökből és katonákból álló új testület álljon fel, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Nem tud eltávolódni a 395-396 környékéről a forint, bármilyen kilengés után visszatér ide. Ma reggel is 395 környékén kezd az euróval szemben. Az utóbbi hetekben a nemzetközi hangulat változása billentette ki olykor-olykor a jegyzést, de ahogy a dollár is trendszerűen oldalazott, úgy a forint is visszatért ugyanoda mindig. A háten érkező amerikai foglalkoztatottsági mutató talán változtat ezen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×