eur:
394.54
usd:
370.7
bux:
66511.14
2024. április 16. kedd Csongor
Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt a meghallgatásán, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén 2022. május 19-én. Mellette  Csepreghy Nándor (b).
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Lázár János nem szavazza meg a vármegyéket

Nem változott a véleménye 2011 óta a kérdésben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem túl népszerű az ellenzék körében a kormány javaslata, miszerint a kormánymegbízottakat főispánoknak neveznék át, a megyéket pedig vármegyére, aminek többen is hangot adtak jellemzően a közösségi médiában.

Az ügy kapcsán a 444.hu arra is emlékeztetett, hogy Lázár János 2011-ben a többi között úgy vélekedett, hogy „a vármegyének nem jó történeti aspektusai vannak. (…)”, illetve, hogy „egy modern, jövőorientált alkotmányban nincs szükség arra, hogy olyan kérdéseket érintsenek benne, amelyek sértik emberek érzékenységét, vagy amelyeknek a XXI. század Magyarországához semmi közük nincs.” Majd hozzátette: „remélem, hogy a józan ész az érzelmeket felülírja”.

A lap ismét föltette a kérdést az immár építési és beruházási miniszternek, hogy mi a véleménye arról, hogy egy fideszes javaslat szerint a megyéket vármegyékre neveznék át. Lázár János álláspontja pedig nem változott, és a szavazata is ehhez fog igazodni – válaszolta Krakkó Ákos, Lázár János sajtófőnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×