eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Drasztikusan drágul itthon a villanyautók töltése

Az elmúlt napokban emelt árain, vagy emelni készül több hazai elektromobilitási szolgáltató.

Az E.ON jelezte, hogy a cég által üzemeltetett AC és DC töltőkön is változik a díjszabás, és az áremelkedéssel párhuzamosan pedig hét, eddig ingyenesen használható töltőoszlop esetében is fizetőssé válik a töltés – írja összeállításában a hvg.hu.

Az AC-töltőkön a jelenleg érvényben lévő 99 Ft/kWh helyett április 26-tól már 129 Ft/kWh-t számol majd fel a nappali töltésért. Az éjszakai tarifa 65 Ft/kWh-ról 85 Ft/kWh-ra emelkedik. A DC töltőknél az eddigi kilowattóránkénti 120 forintos díj 149 forintra emelkedik.

Szintén április 26-tól az Elmű oszlopain is drágul a töltés: 99 forint helyett már 129 forintot kérnek majd egy kilowattóra áramért.

A Mol Plugee nevű villanyautó-töltőhálózat díjai már április elején emelkedtek, váltóáramú töltés esetében 99 helyett 109 forint lett, DC-töltésnél 139 forintról 155-re nőtt a kilowattóránkénti tarifa.

Az ultragyors töltést kínáló Mobiliti esetében a percdíjainak drágulását jelentették be, ami 120 forintos percdíjat jelent a legnagyobb, akár 150 kW-os teljesítményű töltők esetében.

Az elektromos autók otthoni töltése normál tarifával továbbra is bruttó 43 forint kilowattóránként.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×