eur:
390.24
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Róna Péter közgazdász, az Ökopolisz Alapítvány társelnöke az iCon gazdaságpolitikai konferencián Tatárszentgyörgy-Sarlóspusztán a Club Hotelben 2014. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Bugány János

Róna Péter szerint az elhibázott devizahitelezés támogatói támadják most

Az ellenzéki államfőjelölt szerint a devizahitelezéssel kapcsolatban nézetei közismertek voltak, az őt támogató hat párt is tudott erről, így jelölték őt.

Interjút adott a Hetek című lapnak Róna Péter jogász-közgazdász, összellenzéki államfőjelölt, amelyben a rá zúdúló baloldali kritikákra, mások mellett Simor András korábbi jegybankelnökére ("erkölcstelen figura") és alelnökéére, Király Júliáéra ("Huncut pici gazember") reagált.

Róna Péter számított arra is, hogy támadások fogják érni, aminek oka szerinte a korábbi devizahitelezési gyakorlattal kapcsolatos álláspontja.

"Éppen azok az emberek kritizáltak engem, akiken számon kértem a devizahitelezést annak idején. A magyar szellemi, gazdasági, politikai elit egy nagyon súlyos vétket követett el. Ezen az állásponton nem kívánok változtatni – fogalmazott. – Ha figyelembe vesszük azt a szenvedést, esetekben tragédiákat, amit a devizahitelesek elszenvedtek és aminek számosan továbbra is ki vannak téve, ezek a sértegetések még bolhacsípésnek sem számítanak."

Arra reagálva, hogy a kritikák most baloldalról érkeztek, azt mondta: "Nem tudom, milyen értelemben tekinthetők baloldalinak azok, akik

gazembernek, erkölcstelennek neveznek azért, mert kiálltam azokért, akiket ők az út szélén hagytak."

Szerinte a devizahitelezéssel kapcsolatban nézetei közismertek voltak, az őt támogató hat párt is tudott erről, így jelölték őt.

Róna Péter kategorikusan kijelentette, a devizahitelezésért mostani kritikusai a felelősek, a rendszer pedig "egy teljesen ostoba és cinikus konstrukció" volt, ami nem felel meg sem az akkori törvényeknek, sem pedig a római jog által érvényben lévő kölcsön fogalmának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×