eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Friss adat érkezett a pedagógussztrájk résztvevőinek számáról

Újabb közlés, de még jön majd egy frissítés.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete összesítette a január 31-re szervezett sztrájkról beérkezett adatait. Mint közleményükben leszögezik, arra is ügyeltek, hogy a végeredményből levonják azoknak a számát, akik mindkét szakszervezetnek küldtek jelentést.

A most közölt létszámban viszont nincsenek még benne azok a munkavállalók, aki valamilyen okból (betegállomány, karantén, délutáni műszak stb.) bár szerettek volna, de nem tudtak ténylegesen bekapcsolódni a sztrájkba. Ők szolidaritási nyilatkozatokat küldtek, és ezek összeszámolása még folyamatban van.

A február 9. szerdai összesítés szerint tehát

a kétórás figyelmeztető sztrájkban 26 782 fő vett részt.

Közleményükben megjegyezték még, hogy várják a másodfokon eljáró bíróség döntését a minisztérium fellebbezésének elbírálására, melynek ezen a héten meg kell születnie a hatályos jogszabályok szerint.

Mint ismert, vita van a kormányzat és a szakszervezetek között arról, hogy jogszerű volt-e a sztrájk. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem volt jogszerű a tiltakozás és aznap minden tanulóknak iskolába kellett (volna) mennie, míg a szakszervezetek szerint a bíróság csak az elégséges szolgáltatás nyújtásáról dönt és ők az elsőfokú ítélet birtokában jóhiszeműen jártak el a sztrájk megtartásakor.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×