INFORÁDIÓ
2022. december 9. péntek
Natália

tanár

sztrájk

pedagógus

pedagógussztrájk

Friss adat érkezett a pedagógussztrájk résztvevőinek számáról

Friss adat érkezett a pedagógussztrájk résztvevőinek számáról

Infostart

Újabb közlés, de még jön majd egy frissítés.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete összesítette a január 31-re szervezett sztrájkról beérkezett adatait. Mint közleményükben leszögezik, arra is ügyeltek, hogy a végeredményből levonják azoknak a számát, akik mindkét szakszervezetnek küldtek jelentést.

A most közölt létszámban viszont nincsenek még benne azok a munkavállalók, aki valamilyen okból (betegállomány, karantén, délutáni műszak stb.) bár szerettek volna, de nem tudtak ténylegesen bekapcsolódni a sztrájkba. Ők szolidaritási nyilatkozatokat küldtek, és ezek összeszámolása még folyamatban van.

A február 9. szerdai összesítés szerint tehát

a kétórás figyelmeztető sztrájkban 26 782 fő vett részt.

Közleményükben megjegyezték még, hogy várják a másodfokon eljáró bíróség döntését a minisztérium fellebbezésének elbírálására, melynek ezen a héten meg kell születnie a hatályos jogszabályok szerint.

Mint ismert, vita van a kormányzat és a szakszervezetek között arról, hogy jogszerű volt-e a sztrájk. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem volt jogszerű a tiltakozás és aznap minden tanulóknak iskolába kellett (volna) mennie, míg a szakszervezetek szerint a bíróság csak az elégséges szolgáltatás nyújtásáról dönt és ők az elsőfokú ítélet birtokában jóhiszeműen jártak el a sztrájk megtartásakor.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018