eur:
390.43
usd:
364.14
bux:
68347.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Gyors következménye lett az újszentiváni polgármester őrizetbe vételének

Szerdai rendkívüli ülésén feloszlásáról döntött az újszentiváni képviselő-testület.

Juhász Tibor (független) alpolgármester indítványát a hétfős testület jelenlévő tagjai közül négyen támogatták, egy képviselő nemmel szavazott.

Az alpolgármester elmondta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vizsgálta az önkormányzat gazdálkodását. A Csongrád-Csanád megyei települést 2006 óta vezető Putnik Lázár (független) polgármestert pedig őrizetbe vették, ezért jelenleg nem tudja ellátni feladatait.

Juhász Tibor hangsúlyozta, a település képe és az önkormányzat anyagi helyzete is rendezett, ahhoz azonban, hogy a közhangulat megnyugodjon, a közbizalom visszatérjen, új választásra van szükség.

Szentirmay Sára jegyző közölte, a jogszabályok alapján a feloszlatásról hozott döntés a veszélyhelyzet megszűnését követő naptól hatályos, majd 15 napon belül kell kitűzni az időközi választás időpontját. A községben így előreláthatólag szeptemberben tarthatnak időközi választást.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán közölte, hogy egy munkásszálló építésével kapcsolatos, több száz millió forintos csalás miatt indult eljárás egy polgármester, egy önkormányzati dolgozó és egy vállalkozó ellen. A három férfit nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítják. A megalapozott gyanú szerint a beruházást túlárazták, a pályázat szerint a szálló teljes költsége 371 millió forint volt, a kivitelezés azonban 258 millió forintba került. A fennmaradó 113 millió forintból a polgármester mintegy 70 millió forintot a saját vállalkozásának utaltatott, 10 millió forint egy szociális szövetkezethez került, a további összeg sorsa egyelőre ismeretlen.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×