eur:
378.33
usd:
345.45
bux:
57427.73
2023. november 30. csütörtök Andor, András
Lezárt urna az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Választási információkat osztottak meg Magyarország nagyköveteivel

Az NVI a világ minden tájáról összesen mintegy száz nagykövetet, kiemelt vendéget hívott.

Nagyköveteket tájékoztatott az április 3-ai országgyűlési választásról és népszavazásról a Nemzeti Választási Iroda (NVI) kedden.

Az NVI az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Nagy Attila, az NVI elnöke "a választások előtt rendre megszervezett nagyköveti tájékoztatón a diplomatákkal a közelgő választások lebonyolításával összefüggő információkat osztott meg", részletesen beszámolt a magyar választási rendszerről és a parlament összetételéről.

Hozzátették: Nagy Attila kitért a közös eljárásra is, amely lehetővé teszi, hogy idén egy napon legyen a parlamenti választás és az országos népszavazás.

"A koronavírus globális veszélyei kapcsán pedig rendkívüli aktualitása volt az előadásban a külképviseleti voksolásra vonatkozó előírások bemutatásának" - közölte az NVI.

Téglási András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a választási bizottságok felépítését és feladatait ismertette.

Mint írták, az NVI a világ minden tájáról összesen mintegy száz nagykövetet és kiemelt vendéget invitált saját székházába, a meghívottak többsége pedig meg is jelent a tájékoztatón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.11.30. csütörtök, 18:00
Wéber Gábor
Forma–1-es kommentátor
Jön a hét legfontosabb napja - Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Jön a hét legfontosabb napja - Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Jó hangulatban telt ma reggel a kereskedés az ázsiai piacokon, és Európában, valamint Amerikában is emelkedhetnek a vezető részvényindexek. A mai nap azonban hozhat nagyobb elmozdulásokat, mivel az eurózónából és az Egyesült Államokból is inflációs és fontos foglalkoztatottsági adatok érkeznek. Kiemelendő a német kiskereskedelmi adat, Európa legnagyobb gazdasága ugyanis látványosan lassul.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×