eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Nemzeti Közművek villamoshálózat elosztó társasága, a Démász Hálózati Elosztó Kft. mintegy kétmilliárd forintból megépült új alállomása Kecskemét Kósafalu városrészében az átadás napján, 2017. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Áramszolgáltatás: még a hibabejelentés se működött, olyan szakadást okozott a szélvihar

Országszerte több helyen vezetékszakadást, Kecskemét és Albertirsa környékén pedig a szolgáltatásban is kimaradást okoztak a viharban villamos hálózatra dőlő fák és leszakadt ágak – közölte az MVM Démász Áramhálózati Kft.

A közlemény szerint a viharban megsérült egy, az országos gerinchálózathoz kapcsolódó optikai internetkábel is, emiatt a Démász call centerében átmenetileg nem tudnak hibabejelentéseket fogadni. Frissítés: megjavították a hibát.

Hangsúlyozták, rendszereikben látják a hibahelyeket, szerelőik hamarosan mindenhová eljutnak.

A kialakult helyzet miatt minden régióban megkettőzték a készenlétet, míg Kecskeméten jelenleg négyszeres kapacitással dolgoznak szerelőik – jelezték.

Oroszlányban az internetkapcsolat szűnt meg

Optikai gerinchálózatot rongált meg a viharos szél Komárom-Esztergom megyében, emiatt Oroszlányban nem elérhető k a DIGI szolgáltatásai - közölte a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.

Azt írták: a szél a Tatabánya és Oroszlány közötti magasfeszültségű távvezetéken futó optikai gerinchálózatot rongálta meg.

Jelenleg 3500 előfizető nem fér hozzá a mobil és vezetékes telefon, az internet, valamint a kábeltelevízió szolgáltatásokhoz – jelezték. Hozzátették: a hiba elhárítását nehezíti a továbbra is viharos szél, illetve hogy a gerinchálózatot a magasfeszültségű távvezetéken kell helyreállítani.

A közlemény szerint a DIGI szolgáltatásai várhatóan csak hétfőn lesznek teljeskörűen újra elérhetők a térségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×