eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója előadást tart a Szent István Intézet A következő ezer évért című konferenciáján a Pasaréti Közösségi Házban 2021. szeptember 14-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Reagált a Fidesz Márki-Zay Péter kormányfőjelölti vitakihívására

Hollik István szerint beosztottal nincs értelme vitázni, a főnök pedig Gyurcsány Ferenc. Érdekesség, hogy éppen vele folytatott legutóbb miniszterelnök-jelölti vitát Orbán Viktor, még 2006-ban. Február 12. körül Orbán Viktor is bejelentheti, hogy áll egy kormányfőjelölti vitához.

Mint az Infostart is hírül adta, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt vasárnap este a Facebookra kitett közleményben invitálta jelöltvitára Orbán Viktor kormányfőt.

"Az emberek, legyenek kormánypárti szavazók vagy ellenzékiek, megérdemlik, hogy meghallgathassák azt, aki a következő négy évben Magyarország miniszterelnöke kíván lenni" – érvelt akkor a vita mellett a hódmezővásárhelyi polgármester. "Mutassuk meg, milyen országot képzelünk el!" – folytatta.

A hívásra Hollik István, a két kormánypárt kommunikációs igazgatója reagált, szintén a Facebookon.

"Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni" – írta a politikus.

Ezzel kapcsolatban két érdekesség merül fel:

  • Orbán Viktor 2006-ban folytatott legutóbb miniszterelnök-jelölti vitát – kihívóként –, akkori ellenfele Gyurcsány Ferenc volt
  • Hollik István az ellenzéki előválasztás fázisában a Ferenciek terén egy nyilvános sajtóeseményen azt nyilatkozta, Márki-Zay Péter azért nem nyerhet az előválasztáson, mert "nem Gyurcsány embere". (Az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelölti versenyt Márki-Zay Péter nyerte.)

Maga Orbán Viktor az évzáró Kormányinfón reagált a vitával kapcsolatos újságírói felvetésre, azt felelte, 50 nappal a választás előtt kezdődik a kampány, akkor válaszol erre a kérdésre, addig "kormányzás lesz". Akkor még nem voltak ismertek az időpontok, de az április 3-ai választási napból következik, hogy február 12. táján kell elhangoznia annak a közlésnek, hogy elfogadja-e a kihívást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×