eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyarország Kormánya/Facebook

Bejelentésekkel jelentkezett Müller Cecília

Az oltakozásra kiváló alkalmat ad az oltási hét, ami hétfőn indul – hívta föl a figyelmet az országos tisztifőorvos.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálatai alapján egyértelműen a delta vírusvariáns dominál Magyarországon is. Sőt, már delta variánst is tudtak kimutatni. Mindez azt jelenti, hogy a vírusnak egy rendkívül fertőző, gyorsan fertőző formájával állunk szemben – hívta föl a figyelmet az országos tisztifőorvos a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban.

Müller Cecília kiemelte:

már a tünetek megjelenését megelőző két napban fertőzhet a megfertőződött személy,

azt követően pedig az a tapasztalat, hogy akik egy háztartásban élnek nagyon gyorsan, szinte kivétel nélkül magas kockázatnak vannak kitéve.

„Éppen ezért még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás jelentősége az egész járvány alatt. Különösen most, a delta variáns uralkodása miatt, rendkívül fontos a vakcina beadás és beadatása. Kérem, éljenek a védőoltás lehetőségével!” – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos. A jövő héten erre rendkívüli lehetőség is nyílik, ugyanis a 22-ével induló héten számos oltóponton felvehető lesz az első, a második és a harmadik adag védőoltás.

Müller Cecília emlékeztetett, a kórházak telítődnek, ahol egyre több koronavírusos beteget ápolnak, miközben a napi új fertőzöttek száma is jelentősen növekszik. A szakember megjegyezte, érthetetlen, hogy valaki nem él az oltással, hiszen nemcsak saját magukat, hanem szeretteiket, rokonaikat és a különböző közösségek tagjait is megfertőzhetik, és az sem tudható, esetükben hogyan fog lezajlani a betegség.

Az országos tisztifőorvos végül azt is elmondta: feltétlenül fontos, hogy 18 év fölött mindenki éljen a megerősítő oltás lehetőségével, amennyiben a második oltást már 4 hónappal korábban vette fel. „Erre most kiváló alkalmat ad az oltási hét” – zárta szavait.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×