eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma
A kormany.hu által közzétett képen védőfelszerelést viselő orvos és ápolók ellátnak egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.
Nyitókép: MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Hétvégi járványadatok: 17 834 új fertőzést regisztráltak, elhunyt 214 beteg

Átlagosan mintegy hatezer napi esetet jelent a friss adat az elmúlt három napra vonatkoztatva. Az aktív fertőzöttek száma már a hetvenezret közelíti.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint az elmúlt három napban 17 834 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg. Az esetszám a tavaszi nagy járványcsúcs eddigi rekordadatait megelőző, illetve a csúcs utáni másfél hetihez hasonó: március és április közepén voltak hasonló fertőződési adatok.

Az előző hétvégi adatközlésben 152 beteg elhunyt, 11 211 új fertőzött szerepelt, a növekedés tehát jelentős.

Az aktív fertőzöttek száma 68 586 főre emelkedett.

Kórházban 3980 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 434-en vannak lélegeztetőgépen (vagyis nagyjából minden tizedik kórházba szállított ember súlyos állapotba kerül).

Ezzel a járvány kezdete óta összesen

  • 909 998 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elhunytak száma 31 398 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma 810 014 fő.
Az új regisztrált fertőzöttek napi száma és a hétnapos mozgóátlag, a hétvégi adatok nélkül (Forrás: Worldometers)
Az új regisztrált fertőzöttek napi száma és a hétnapos mozgóátlag, a hétvégi adatok nélkül (Forrás: Worldometers)

A beoltottak száma 5 974 514 fő, közülük 5 754 475 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 369 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 25 467-en vannak, a mintavételek száma 7 628 027.

Mint arról korábban beszámoltunk, a járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít. A kórházak azon a héten országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül (az oltatlanoknak regisztrálniuk sem kell) is várják azon a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×