eur:
393.42
usd:
368.86
bux:
65661.78
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Napelemekkel borított busztároló a BKV kelenföldi buszgarázsában létesített két napelemes busztároló átadásán 2020. október 9-én. A fejlesztésnek köszönhetően az elektromos buszok villamosenergia szükségletének 40 százalékát a társaság önerőből fedezni tudja. A telephelyen a napelemes rendszer 648 napelempanelból áll, összteljesítménye 200 kilowatt, és ez fedezi a buszgarázs éves villamosenergia igényének 9 százalékát.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

"Hídszerű épületet" húzhatnak fel a Kelenföldi pályaudvar fölé

Vitézy Dávid szerint a vasútállomás szerepe jelentős mértékben felértékelődni látszik, ezért a P+R parkoló fejlesztése és a buszpályaudvar létesítése után sem állnak le a munkával a környéken. A Bartók Béla úti villamost is meghosszabbíthatják.

Hamarosan elkezdődik az új, integrált BKK- és Volánbusz-pályaudvar tervezése a Kelenföldi vasútállomás őrmezei oldalán – közölte a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Vitézy Dávid az InfoRádióban kiemelte, a cél, hogy akár már 2023-ban elkezdődhessen a kivitelezés.

"Kelenföldön a 4-es metró átadása óta egy, a nagy fejpályaudvarokhoz mérhető forgalmú vasútállomás alakult ki, P+R parkolóval, de teljes körűen az állomás fejlesztése nem tudott megvalósulni, számos olyan munka maradt hátra, amelyet most kell megvalósítanunk, ilyen a volánpályaudvar áthelyezése a vasút egyik oldaláról a másikra" - említette Vitézy Dávid, aki szerint

sokan még mindig az Egér úti dugóban araszolva közelítik meg a csomópontot, miközben kiépült egy új csomópont a Sasadi útnál, oda kerül most a buszpályaudvar,

ami majd a buszok menetidejét is csökkentheti az elképzelések szerint.

Bővíteni fogják a P+R parkolók férőhelyszámát is, hogy az ne teljen meg napról napra reggel 8 órára, 1500 parkoló létesül közvetlenül a vágányok mellett.

A beruházás előkészítésére 824 millió forint jut, és koncepcionális vizsgálat alá vesznek néhány hosszabb távú fejlesztést is.

"Az egyik a Bartók Béla úti villamos meghosszabbítása az őrmezői oldalra, és majd ez a villamosvonal tudna továbbindulni a centrumkórház irányába, illetve mivel a kelenföldi állomás szerepe jelentős mértékben felértékelődni látszik, utasforgalma meg is duplázódhat hamarosan, egy hídszerű épület válhat szükségessé Őrmező és az Etele tér között" – ecsetelte Vitézy Dávid.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×