INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

hadházy ákos

deutsch tamás

cseh katalin

olaf

Hadházy Ákos, az LMP parlamenti képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 4-én.

Cseh Katalin és Hadházy Ákos válaszolt Deutsch Tamásnak

Infostart

"Hová tűnt Hadházy Ákos?" – kérdezte a Fidesz EP-képviselője annak kapcsán, hogy bejelentette, hogy a Fidesz Cseh Katalin és céghálója ügyében az OLAF-hoz fordul. A két ellenzéki politikus nem késett a felelettel.

A Momentum EP-képviselője közleményt adott ki az ügyben.

„Van abban valami megmosolyogtató, amikor a Fidesz emleget OLAF-vizsgálatot – olvasható a közleményben –, már csak azért is, mert az elmúlt években pont a Fidesz volt az, aki mindent megtett, hogy ellehetetlenítse az uniós ellenőrzéseket. De legalább most beszélhetnek a fideszesek az OLAF munkatársaival Tiborcz Istvánról, az Elios-ügyről és a többi, kormányközeli visszaélésről.

Mindenki tudja, miért támad most a Fidesz és propagandamédiája. Azért, mert elértük, hogy mostantól nem tudnak nyakló nélkül lopni az uniós forrásokból. Ez fáj nekik, ezért kezdtek minden alapot nélkülöző lejáratási kísérletbe.

Ebben az országban pontosan ismert mindenki előtt, hogy kik lettek milliárdosok EU-s pénzek lenyúlásából – és ez nem én vagyok, hanem Mészáros Lőrinc és társai.

Természetesen állok minden vizsgálat elé, hiszen pontosan tudom: a propaganda vádjai minden alapot nélkülöznek.”

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a Facebookon reagált Deutsch Tamás szavaira.

„Az ügyben felvettem a kapcsolatot a képviselőnővel, aki az általa korábban vezetett cég képviselőivel is összekapcsolt. Nagy megelégedésemre nem azt mondták, mint Müller Cecília, hogy a járvány miatt majd 90 nap múlva írásban válaszolnak. Ellenkezőleg: sok kérdésemre azonnal válaszoltak illetve részletes kérdéseimre rövidesen válaszolni fognak, és az általam kért dokumentumokat meg fogják küldeni” – írja Facebook-posztjában.

Szerinte jól teszi a Fidesz, hogy az OLAF-hoz (Európai Csalás Elleni Hivatalhoz) fordul, de megtehetné abban a 200 ügyben is, amit ő tárt föl. Majd arra figyelmeztet, hogy a kormánypárt akkor nem tartotta kompetens szervezetnek az OLAF-ot, amikor az Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István ügyében járt el.

„Nagyon remélem – folytatja –, ha önök szerint itt valóban hatalmas csalás történt, akkor bűnbánóan lemond Varga miniszter, akinek irányítása alatt áll az EU-pénzek elköltését ellenőrző EUTAF (Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság ) és Palkovics miniszter, aki az innovációs pénzek felhasználásának felelőse. Hiszen ebben az esetben – a mese szerint – egy álarcos idegen találta meg a nagy bűnt, nem pedig a kormány sok-sok ezer fős ellenőrző hatósága. Egy miniszternek pedig felelősséget kell vállalnia az apparátus ekkora hibáiért.”

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018