eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. Fokozatosan, kíméletlen következetességgel folyik a Soros-terv végrehajtása az európai és a magyar baloldal aktív közreműködésével - jelentette ki Deutsch Tamás.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az OLAF-hoz fordult Deutsch Tamás Cseh Katalin ügyében

A Fidesz EP-képviselője bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál a momentumos EP-képviselő ügyében európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. Cseh Katalin szerint a propaganda vádjai minden alapot nélkülöznek.

Deutsch Tamás a Facebook-oldalán kedden megosztott beadványban azt írta: az ügyben az OLAF hatásköri érintettsége megalapozott, hiszen uniós intézmény tagja, jelen esetben az Európai Parlament képviselője követett el súlyos kötelességszegést.

Az OLAF illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen a Pannónia Nyomda Kft., amelynek Cseh Katalin 2013. január 25. és 2018. január 10. között ügyvezetője volt, uniós forrásokra pályázott 2016-ban.

Felidézte: 2016 decemberében a Pannónia Nyomda Kft. uniós pályázaton 68 126 864 forint támogatást kapott, később ugyanez a cég 217 579 410 forintot nyert egy másik uniós pályázaton, úgynevezett holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére.

A politikus azt írta, a csalás alapos gyanúja - mások szándékos megtévesztése személyes haszonszerzés vagy egy másik fél megkárosítása végett - a fenti pályázat esetében fennáll, ugyanis a Cseh Katalin által vezetett cég olyan hologramos technológia kifejlesztésére pályázott uniós forrásra, amely ekkor már rendelkezésére állt egy, a Pannónia Nyomda Kft.-hez üzletileg kapcsolódó - azzal azonos címen bejegyzett - társcégnek. Felmerül tehát az alapos gyanú, hogy valódi termékfejlesztés nem történt - fogalmazott Deutsch Tamás.

A szándékos megtévesztés gyanúja fennáll amiatt is, hogy az említett cégek névleg azért helyezték át telephelyüket a közép-magyarországi régióból más magyarországi régióba, hogy minél több uniós forráshoz juthassanak - írta a fideszes politikus.

A beadvány szerint további összefonódások és visszaélések gyanúja merül fel egyes pályázatoknál, ugyanis a céghálózathoz tartozó cégek együttesen pályáztak úgy, hogy egyértelműen a Pannónia Nyomda Kft.-t segítsék hozzá a közbeszerzések elnyeréséhez.

Mindezek alapján Cseh Katalin és az általa vezetett vállalat megszegte a Pénzügyi Rendelet vonatkozó rendelkezéseit - értékelt a fideszes politikus.

Deutsch Tamás hozzátette: az OLAF illetékes az olyan esetekben is, amikor az uniós források nem érintettek, de az az Európai Unió hírneve is veszélybe kerül egy az intézményeinél dolgozó ember miatt. A csalás egyértelműen veszélyezteti az EU hírnevét, az súlyos reputációs következményekkel járhat - írta.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×