eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Közönség a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest-Mogyoród - így változik a közlekedés a Forma-1-es versenyhétvége miatt

A HÉV-megállóból buszok viszik az utasokat a bejáratig, ezt ajánlja a rendező.

A Formula-1 Magyar Nagydíjat ezen a hétvégén rendezik a mogyoródi Hungaroringen.

A sportrendezvényre egyaránt nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, ami a település és a környék forgalmát erősen terheli. Kéri a rendőrség tehát az itt élőket, hogy

gépkocsival csak akkor induljanak el lakásukból, ha az feltétlenül szükséges,

illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek.

A versenypálya körüli és az odavezető utakon a versenyt érintő napokon - péntek reggeltől hétfő reggelig - megállási tilalom lesz érvényben.

A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok.

A rendezvény ideje alatt a következő, főbb forgalmirend-változásokra számíthatnak:

  • Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járműveikkel.
  • Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton - ahogy a forgalom engedi - szintén kétirányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután csak onnan kifelé haladhat a forgalom.
  • A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba - csak a főbejárat felé -, délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni.
  • Az M3-as autópálya 19200-as méterszelvényében lévő kihajtótól a Kerek-tóhoz az érkezés időszakában csak egy irányba, a ring felé lehet közlekedni. Vasárnap - a futamot követően - az autópálya felhajtón két irányba lehet majd közlekedni. Az egyik a kihajtótól Budapest irányába, illetve a Gödöllő csomóponton keresztül - M31 - közlekedhetnek Budapest felé.
  • Az Autós Mozi camping és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután 15 óráig, ezt követően megfordul a forgalmi rend.
  • A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 7-es kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.
  • A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban és délután kifelé, szintén egy irányú lesz a forgalom.
  • A versenyt követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak majd a főváros irányába.
  • A Kerek-tótól a versenyt követően két irányba lehet közlekedni, egyfelől az M3-as autópálya felé, vagy a víztorony irányba, Szilasliget felé. A víztoronynál Mogyoródra a bejutási lehetőség biztosított, a Pince sor-Somlói út útvonalán keresztül, ezáltal Mogyoród, Fóti útra juthatnak el az autósok.
Tömegközlekedéssel a H8 HÉV-el lehet kijutni a versenypályához. A HÉV Kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják az érdeklődőket a Hungaroring 3. számú kapujáig,

ahonnan minden nézőtéri hely elérhető. A délutáni órákban a buszok fordított irányba haladnak és viszik a nézőket a Kerepesi HÉV megállóba.

A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×