eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője, valamint a brit Lewis Hamilton és a finn Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzői (b-j) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának kezdete előtt a montmelói pályán 2021. május 9-én.
Nyitókép: MTI/AP pool/Emilio Morenatti

Rekordot jelentő kilencedik győzelmét ünnepelhetné Lewis Hamilton a Hungaroringen

A Red Bullnak kedvezhet idén a Forma–1-es világbajnokság hétvégi hungaroringi állomása – mondta az InfoRádiónak Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője. Ugyanakkor ez Lewis Hamilton egyik kedvenc pályája.

Újra egymásnak megy a Red Bull és a Mercedes, bízzunk benne, hogy nem fizikailag, mint legutóbb – mondta a hét végi Magyar Nagydíj előtt Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője. Szerinte jó hír, hogy visszatér a mezőny a normál menetrendre, és nem sprintfutamon dőlnek el majd el a pozíciók a rajtrácson. Vegyes a megítélése a Silverstone-ban kipróbált újításnak, van, aki nagy rajongója, például Fernando Alonsónak a formátum nagyon bejött, vannak ugyanakkor nagy vesztesei, mint a Red Bullnál Sergio Perez, aki a rajtrács végére került egy röpke hiba miatt.

"Ugyanúgy Max Verstappen és Lewis Hamilton párharcáról szól a verseny majd, még Mercedesnél is úgy gondolják, hogy

ez a pálya inkább a Red Bullnak kedvezhet, de ne feledjük el, hogy Lewis Hamilton egyik kedvenc helyszíne Magyarország"

– mondta a szakértő, és felidézte, hogy a világbajnoki címvédő a Hungaroringen 2013-ban még olyan autóval is nyerni tudott, amelyről senki sem gondolta volna, hogy képes győzni.

Ugyanakkor volt már rontott futama is a Magyar Nagydíjon, még nyolcszor tudott már itt győzni, és kilenc abszolút rekord lenne. Ebben is csak Michael Schumacherrel kel versenyre, hogy egy adott versenypályán ki hány futamot tudott megnyerni.

"A Hungaroringen nyerni annyiban kiemelkedő, hogy itt vezetni is kell tudni, nem arról híres a pályánk, hogy a motorerő kellene. Verstappennek, akinek szinte cipőkanállal kellett összeszedegetni a megmaradt Red Bullját, ez egy nagyon jó hír, és pontokért küzdhetnek olyan versenyzők is, akik normál pályán nem biztos, hogy labdába rúgnak. Én nagyon szeretném azt látni, hogy akár a Haas, akár a Williams versenyzői elcsípjenek a végén egy-egy pontot" – mondta Vámosi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×