eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: BKK

Kezdődik a pesti alsó rakpart felújítása

Hétfőn elkezdődik az Idősebb Antall József rakpart átépítése, ezért lezárják az Eötvös tér és a Margit híd közötti útszakaszt. A megújuló útvonal gyalogosbarát lesz.

Jelentős szakaszába ér a rakpartok megújítása: június 7-én, hétfőn kezdetét veszi a tényleges, hónapokig tartó építkezés az Idősebb Antall József rakparton. A munka május utolsó hétvégéjén mintavételi fúrásokkal kezdődött, hétfőtől azonban már a bontást végző gépeké lesz a főszerep a Kossuth tér és Margit híd között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az induló fejlesztés miatt a teljes útszakaszt lezárják a közúti forgalom elől az Eötvös tértől a Margit hídig.

A június 5-6-i hétvégi rakpartnyitás végével, azaz vasárnap 23 órától lép életbe az ideiglenes forgalmi rend.

A BKK rámutat: az elmúlt hétvégék tapasztalatai alapján kiderült, hogy a mozogni vagy edzeni vágyók kedvelt helyszíne lett a pesti alsó rakpart. Ezen a hétvégén (június 5. és 6.) még teljes egészében nyitva áll a gyalog vagy kerékpárral közlekedők előtt a Margit híd–Közraktár utcai rakpartszakasz.

A június 7-e utáni hétvégéken viszont északi irányban az utolsó akadálymentes be- és kijárat a Garibaldi utcai felhajtó lesz,

a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők, illetve a babakocsival sétálók ezt a felhajtót vegyék igénybe - figyelmeztet a BKK. Az Országház északi oldalánál lévő, rakpartra vezető lépcső is nyitva lesz, de csak gyalogosan, a Látogatóközpont és a Múzeumhajó megközelítésére lehet használni.

A rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti részén kezdik el. Az Idősebb Antall József rakpart átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. A projektnek köszönhetően megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, amelyek feleslegesen foglalják a Duna melletti értékes közterületeket. A lépcsős partfal megmarad, a Markó utcai rámpa támfala azonban beljebb kerül. A világörökségi védett látkép nem sérül, írta a BKK, hozzátéve: az új járdának köszönhetően séta közben gyönyörködhetnek majd abban a fővárosiak. Mindemellett zöldebbé válik a partszakasz, hiszen 35 fát telepítenek a beruházás során.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×