eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Demokratikus Koalíció

Fegyvert rántottak Dobrev Klára egri utcai fórumán – fotók

Egy 25 éves felsőtárkányi férfinál volt gázfegyver. A DK szerint a Fidesz küldött fegyveres provokátorokat az eseményre.

Fegyverrel próbálták megzavarni az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló Dobrev Klára DK-s politikus utcafórumát Egerben – közölte az ellenzéki párt sajtóirodája.

A közleményben úgy fogalmaztak: "a Fidesz fegyveres provokátorokat küldött Dobrev Klára egri utcafórumára".

Azt írták: mivel a nagyjából kétszáz fős kampányeseményt az elkövetőknek nem sikerült félbeszakítaniuk, egyikük egy váratlan pillanatban egy fegyvert rántott elő és ráfogta a rendezvény egyik résztvevőjére.

A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor rendőrt hívott a fegyverrel hadonászó férfi miatt, "a kiérkező rendőri egység pedig golyóálló mellénybe öltözött és őrizetbe vette a provokátorokat" – ismertették.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az egri esetről a párt megjelölése és Dobrev Klára megnevezése nélkül annyit közölt: a Széchenyi István utcában egy előzetesen bejelentett szabadtéri politikai rendezvényen megjelent három férfi és szóváltásba keveredett a résztvevőkkel. A vita közben az egyik férfi elővette engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét, "melyet azonban nem használt".

A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhárom férfit előállították, elszámoltatásuk megkezdődött – tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×