eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma
Futók és kerékpárosok a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án. A rakpartot május 16-án hajnalban zárták le a gépjárműforgalom elől, a zárás feloldása másnap 23 óra körül várható. A rakpart használata során a koronavírus-járvány miatt meghozott általános szabályok mellett további előírásokat is be kell tartani, például a bicikliseknek 10 km/h-ás a megengedett legnagyobb sebesség.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Egy hét múlva kezdődik a rakpart felújítása

Az idősebb Antall József rakparton a munkálatok több hónapig tartanak majd.

A területen dolgozó vállalkozó szakemberei szombaton kora reggel mintavételi fúrásokat végeztek a helyszínen. A próbafúrásra azért volt szükség, hogy a kivitelezés megkezdése előtt a bontási technológia meghatározásához pontos képet kapjanak az útpálya szerkezetének alsó rétegeiről - közölte a BKK.

Jövő héten már több munkagép érkezik a helyszínre, ezzel elkezdődnek a bontási munkálatok - tették hozzá.

A rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti részen kezdik el.

Kiemelték, hogy az Idősebb Antall József rakpart átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon.

A BKK szerint a projektnek köszönhetően a Kossuth tér és a Margit híd között megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, amelyek ma feleslegesen foglalják a Duna melletti értékes közterületeket. A lépcsős partfal megmarad, azonban a Markó utcai rámpa támfala beljebb kerül - tették hozzá.

Azt írták, hogy a világörökségi védett látkép nem sérül, sőt az új járdának köszönhetően séta közben gyönyörködhetnek majd abban a fővárosiak.

Mindemellett zöldebbé válik a partszakasz, hiszen 35 fát telepítenek a beruházás során - áll a BKK közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×