eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nyitóelőadást tart Kormányzati politika a lakható Budapestért címmel a Portfolio Lakás Konferencia 2020 rendezvényen a New York Palace Budapest szállodában 2020. szeptember 10-én. A közlekedés, az otthonteremtés, valamint a minőségi zöld felületek létrehozása és gyarapítása, ezek lesznek a kulcsterületei a következő években is a kormányzati Budapest fejlesztésnek a fővárosiak érdeke és az emberek igényei alapján - mondta Fürjes Balázs.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázsnak „ezer” érve van a Galvani híd mellett, plusz három

A Budapest-fejlesztési államtitkár megírta szerdai Facebook-posztja második felét. A főváros szerint sok a tisztázandó kérdés.

Szerdai Facebook-posztja után újabbal jelentkezett Fürjes Balázs Budapest- és agglomerációfejlesztési államtitkár a Galvani híd témájában.

Mint fogalmazott, minden híd új kapcsolat, ami összeköt, méghozzá a legrövidebb út, a Galvani híd Dél-Budát és Dél-Pestet köti össze, és feltárulnak ma még pusztuló területek, „így lehet a rozsdából arany”.

További érve, hogy csökkenti a belvárosi forgalmat, autójával mindenki mehet kijjebb, aki eddig bekényszerült, 50-60 ezer autóval is csökkenhet a forgalom naponta Budapest belső részeiben, így tisztább lesz a levegő is.

„Manapság, békeidőben a külső kerületekből és az elővárosokból naponta 1 millió ember érkezik be Budapest belső részeire tanulni, dolgozni, szolgáltatásokat igénybe venni. Ez jó Budapestnek: ezeknek az embereknek a munkája, a jelenléte, a vásárlóereje értéket teremt a város számára. De a nyomás nő, Budapest ezt a terhelést már nehezen bírja” – teszi hozzá.

Álláspontja szerint a dugódíj nem lesz megoldás, de az emberek átnevelése sem, a szabad választásban hisz, ezért három megoldást javasol:

  1. a tömegközlekedés folyamatos fejlesztését (például HÉV a Kálvin térig)
  2. hiányzó P+R, B+R parkolók építése
  3. hidak (Galvani, Aquincumi)

A teljes poszt alább olvasható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×