eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: obudagroup.hu

Összeült a kormány és a főváros a Galvani híd ügyében, erre jutottak

Fürjes Balázs szerint közelednek az álláspontok, lát már esélyt arra, hogy Karácsony Gergely támogatását élvezze a projekt.

Kedd délután egyeztetett a kormány Budapest Fejlesztési Központja a főváros és az érintett kerületek vezetésével a Galvani híd megvalósításáról.

Az egyeztetésen Karácsony Gergely, Baranyi Krisztina, Borbély Lénárd és László Imre személyesen vettek részt az online egyeztetésen, Gajda Péter polgármestert Varga Attila alpolgármester képviselte, a kormányt Fürjes Balázs Budapest-fejlesztési államtitkár és Vitézy Dávid BFK-vezérigazgató.

"Tárgyalunk, vitázunk és közelítjük az álláspontokat – egész egyszerűen közösen keressük a megoldást arra, hogy pontosan merre menjen a híd, az út. Ez a dolgunk, ez a budapestiek érdeke" - rögzítette az eszmecseréről Fürjes Balázs Facebook-oldalán.

Emlékeztetett rá, a legutolsó Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésen a kormány világossá tette: hasznos és jó dolog lenne megépíteni a Galvani hidat, "mi megtervezzük azt, beszerezzük az engedélyeket, de ha Karácsony Gergely nemet mond a hídra, a tervek bekerülnek az asztalfiókba. Akkor nem épül meg az átkelő és a kapcsolódó külső körúti gyűrű, nem lesz összekötve itt Dél-Buda, Dél-Pest és Csepel, nem csökkenhet a belvárosi hidak és utak forgalma".

Kedd óta Fürjes Balázs viszont már optimistább, már bízik a főpolgármester támogatásában is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×