eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Fiatal lányok sült keszeget esznek a vonyarcvashegyi strandon, ahol bemutató halászaton segítik a tavi háló húzását a 40 Halász Emléknap résztvevői 2012. augusztus 3-án. A háromnapos halászünneppé vált, kulturális és gasztronómiai programokat is kínáló rendezvényen felidézik a 40 balatoni halász csodálatos megmeneküléséről szóló legendát is.
Nyitókép: Varga György

Kómából ébred a Balaton, óriási tumultusra számítanak

A Balatoni Kör alapítója, Kardos Gábor elmondta, hogy ki váltotta Laposa Bencét a szervezet elnöki székében.

Tömeget, gyorsan meggazdagodni vágyó vendéglátósokat jósol idén nyárra a Balatoni Kör alapítója.

Kardos Gábor ismertette, hogy hétfőn elnökcsere történt az egyesületnél, Laposa Bencét Szilágyi Lajos balatoni vendéglátós váltja. Mint ismeretes, idén januárban a Laposa Bence által vezetett érdekvédelmi szervezetben akkora feszültséget okozott az MTÜ egyedi támogatásainak megítélése, hogy az ügy kirobbanása után a badacsonyi borász felajánlotta lemondását a Balatoni Kör éléről, miután két cége összesen 143 millió forint fejlesztési forrást kapott. A történet nyomán lemondott a teljes elnökség is, de teljes bizalomvesztés nem történt: Laposa a történtek ellenére elnökségi tag maradt – írja az Index.

Kardos Gábor elmondta a lapnak, hogy szerinte a terasznyitás után hatalmas tömeg zúdul a Balatonra, ez pedig teret adhat az igénytelen vendéglátóknak is.

Fontos fejleményre hívta föl a figyelmet azzal kapcsolatban, hogy a tó már messze nem pusztán nyaralóhely: a csúcsszezonon kívül évek óta több vendégéjszakát tartanak számon, mint azon belül. Ennek a terasznyitás utáni tavaszi hévégéken lehet jelentősége.

Arra figyelmeztetett, hogy

a kómából most hetek alatt életre keltendő vendéglátóhelyeken nem könnyű a korábban összeállt profi csapatot újra elővarázsolni.

Márpedig a célként kitűzött minőség biztosításához ez szükséges lenne.

A terasznyitást a kormány 3,5 millió ember beoltottságához kötötte korábban. Bár az oltási tempó az elmúlt napokban csökkent, még a héten összejöhet ez a szám. Ha tartja magát az elképzeléséhez a kormány, április utolsó hétvégéjén indulhat be a Kardos Gábor által vizionált balatoni roham.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×