eur:
394.95
usd:
363.23
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Elektromos roller a milánói Dóm téren 2019. augusztus 16-án. Az észak-olasz nagyváros vezetése korlátozza a közlekedést az elektromos rollerekkel, ameddig a használatukat átfogóan nem szabályozzák.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

A Balaton körüli nyugalom miatt újabb korlátozások jöhetnek

A balatoni települések csak kemény feltételek teljesítése esetén hajlandók fogadni a Lime Elektromos Roller Megosztó járműveit, mivel a múlt nyáron tartott főpróba sok problémát vetett fel.

Az elektromos rollereket és a hasonló "emberekkel guruló kütyüket" már számos Balaton körüli település központi területeiről kitiltották az utóbbi években - írja a Balatontipp. Balatonfüreden léptek először, majd következett Tihany és Siófok.

Miközben több balatoni településen tiltják ezeket eszközöket, a szomszédos helyeken arra is van példa, hogy vendégeket csábító szolgáltatásként kínálják. Ebben Vonyarcvashegy jár az élen, ahol a Tourinform iroda gyakorlatilag a teljes palettáját kölcsönzi ezeknek az eszközöknek.

A rollerek ügye ezért is okoz komoly fejtörést sok polgármesternek, mert miközben látják, hogy akár hasznos szolgáltatás lehetne belőle, a jogi tisztázatlanság miatt nehéz kezelni a felmerülő problémákat.

Rollerek ezreivel készülnek

Pedig a döntés rendkívül sürgető, mert az északkeleti régiót tavaly augusztusban rollerjeivel elárasztó Lime Kft. május elejétől több ezer ilyen járművel szeretné beteríteni az összes balatoni települést - fogalmaz a Balatontipp.

Lombár Gábor balatonfenyvesi polgármester, a településeket tömörítő Balatoni Szövetség elnöke ezért arra kérte a tagtelepülések vezetőit, hogy fejtsék ki a véleményüket az ügyben. A téma kezelésére az északi oldal képviseletében megválasztott alelnököt, Hebling Zsoltot kérte fel. Az alsóörsi polgármester már tavaly dokumentálta a rollerezők viselt dolgait.

Hebling Zsolt több kollégája véleményére és a saját tapasztalataira is alapozva nagyon kétarcúnak látja a rollerhasználat megítélését. Mint elmondta, egyik oldalról egy nagyon hasznos, praktikus és környezetbarát szolgáltatás, ami megkönnyítheti a településeken belüli, de akár a települések közötti mozgást is. Ugyanakkor összességében mégis kedvezőtlenek a tapasztalataik a sok konfliktus miatt.

Az egyik ilyen lépten-nyomon tapasztalható probléma volt a járművek összevissza történő lerakása. Ráadásul a szanaszét heverő, más közlekedőket akadályozó rollereket túl ritkán gyűjtötték össze a működtető cég emberei.

Balesetveszély

A másik nagy problémát a balesetveszély jelentette. A keskeny járdán, esetleg nagy lejtőn száguldó rolleresek veszélyeztették a többi közlekedőt, a gyalogosokat, bicikliseket, de akár az autósokat is. Veszélyhelyzetet okozott az is, hogy sokszor gyermekek, vagy éppen erősen ittas személyek használták a rollereket.

Hebling Zsolt tapasztalatai szerint a fentiek miatt a polgármesterek többsége nem nagyon erőltetné ennek a szolgáltatásnak a működését a településén. Legfeljebb olyan szabályozott körülmények között tudnák elfogadni, aminek kereteit közösen alakítanák ki a települések vezetői.

Többek között a gyűjtőpontok meghatározásával rendezni kellene a megfelelő tárolást. Ezekért közterület használati díjat kell kérni. Naponta legalább kétszeri begyűjtést meg kellene követelni a rendszer üzemeltetőjétől azokra a járművekre, amiket mégis rossz helyen hagytak a használók.

A gyalogosokkal közösen használt területeken meg kellene fontolni a sebességkorlátozás bevezetését. Sőt a legkritikusabb helyekről célszerű lenne kitiltani a rollereseket – persze azokat is, akik saját eszközt használnak.

Az üzemeltetőtől el kellene várni, hogy megfelelően kommunikálja a szabályokat a használók felé. Amennyiben a használók kárt okoznának, azért végső soron a szolgáltatónak kellene vállalni a felelősséget. Végül rendszeres rendőrségi ellenőrzésekre is szükség lenne – foglalta össze Hebling Zsolt polgármester a többekkel kialakított álláspontot.

Fontos elvárása a polgármestereknek, hogy az illetékesek jogszabályban tisztázzák, mi is ez az eszköz, és milyen szabályok alapján lehet használni.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×