eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek videokonferenciáján, amelyet a fehérorosz politikai válsággal foglalkozó rendkívüli online uniós csúcs előtt tartottak 2020. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Formálódik a Fidesz európai jövője: olasz-lengyel-magyar csúcs lesz Orbán Viktornál

A magyar miniszterelnök Matteo Salvinit és Mateusz Morawieckit fogadja csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével és a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel háromoldalú találkozón vesz részt csütörtökön Budapesten - erősítette meg Havasai Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-nek kedden az olasz sajtó értesülését.

A találkozó napirendjén a Liga, a Mateusz Morawiecki vezette Jog és Igazságosság (PiS) és a Fidesz közötti európai szintű politikai szövetség szerepel.

Március elején Matteo Salvini már videó-kapcsolatban egyeztetett Orbán Viktorral többek között a vakcinázásról, a járvány utáni gazdasági helyreállításról, a migrációról és a családpolitikáról.

A párt képviselői március 3-án jelentették be, hogy kilépnek az Európai Parlament néppárti frakciójából és március 18-án küldték el az EPP főtitkárának, Antonio López-Istúriz White-nak címzett levelet, amelyben hivatalosan jelezték, a Fidesz a továbbiakban nem kívánja megőrizni tagságát az Európai Néppártban.

Azóta felpörögtek az események:

A lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság párt érdekelt az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójának bővítésében, melynek maga is tagja - közölte nemrég Beata Mazurek lengyel EP-képviselő annak kapcsán, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×