eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a visegrádi országok miniszterelnökeinek videokonferenciáján, amelyet a fehérorosz politikai válsággal foglalkozó rendkívüli online uniós csúcs előtt tartottak 2020. augusztus 19-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kamerák elé lép Orbán Viktor - élőben az Infostarton

A kormányfő csütörtökön Matteo Salvinivel, az olasz Liga párt vezetőjével, és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel találkozott Budapesten, és a Fidesz EPP-kilépése után kialakult helyzetben egyeztettek egy új, európai platform létrehozásáról. Erről számolnak be - tartsanak velünk!

A sajtótájékoztató fél ötkor kezdődik, de késik - itt az Infostarton is élőben tudósítjuk majd.

Orbán Viktor szerda este az M1 csatornán az Európai Néppártból való kiválás kapcsán úgy fogalmazott, tiszta helyzet jött létre azzal, hogy megszűnt a kapcsolat az EPP és a Fidesz között. Új jobboldali erőt szeretnének létrehozni, mert sok olyan ember van, akinek nincs most megfelelő képviselete Európában - akik a hagyományos család modellje mellett állnak, elutasítják a multikulturális társadalmakat. "Sok tíz vagy akár százmilliónyian is vagyunk ilyenek. Megindítunk majd egy olyan szerveződést, platformot, amelyben a hagyományos értékekben hívő embereknek is meglesz a maga képviselete Európában" - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×