eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Matteo Salvini, a Liga vezetője találkozójukon Rómában 2020. február 4-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Konkrét tervei vannak Matteo Salvininek a Fidesszel

A Matteo Salvini által vezetett Liga lehet az Európai Néppártból kilépő Fidesz egyik új szövetségese. Az olasz politikus áprilisban találkozik Orbán Viktorral.

Matteo Salvini és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő voltak az elsők, akikkel Orbán Viktor tárgyalásba kezdett, miután a Fidesz kilépett az Európai Néppártból. Az olasz bevándorlásellenes Liga kézenfekvő szövetséges: a legtöbb kérdésben egy véleményen van a magyar kormánypárttal. Az alakulat elnökét a szenátusi vitát követően kérdezte a Magyar Nemzet arról, hogyan képzeli el az együttműködést, milyen partnereket látnának még szívesen, és hogyan látja Európa jövőjét.

Az interjúból kiderül, hogy Orbán Viktorral azonnal videokonferenciát tartottak, amint a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, áprilisra pedig személyes találkozót terveznek.

„Elsősorban az egészségügyi vészhelyzet sarkalatos kérdéseire szeretnének közös megoldásokat találni. Az egészségbiztonságra, a vakcinázásra, a munkahelyteremtésre és -védelemre, valamint a kontinens biztonságba helyezésére konkrét és azonnali választ kell nyújtanunk. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és a lengyel kormányfővel tervezett találkozón a jövő Európájának alapjait szeretnénk letenni” – mondta Matteo Salvini.

Az olasz pártvezető szerint „az új Európa középpontjában az állampolgároknak kell állniuk, nem elsősorban gazdasági és pénzügyi érdekeknek. Az egészségvédelemnek, a munkahelyteremtésnek és -védelemnek, a családtámogatásnak, az európai országok belbiztonságának, a határvédelemnek, a nemzeti identitásnak, a demokrácia megteremtésének.”

Úgy látja,

a járvány után más világ jön Európában is, nem tér vissza a koronavírus előtti élet.

Kiállt amellett, hogy fel kell lépni a korlátozás nélküli bevándorlással szemben.

Azt is mondta hogy a Liga és a Fidesz együttműködéssel létrejövő alakulat ajtaja mindenki előtt nyitva áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×