eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2018. április 8-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Terítette lapjait a Momentum

Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt és a pártja a közösségi médiában mutatta be előválasztási programját.

Az esemény kezdéseként a párt elnöke elismételte az Új Magyarország Terv fő pilléreit: az oktatás megújítása finn minta alapján, az egészségügy brit mintára történő átalakítása, a zöld Magyarország megteremtése, a családok egyenlőségének biztosítása, valamint a 4 napos munkahét, a Magyarország-részvény, a rugalmas nyugdíj és az euró bevezetése – számolt be a 24.hu.

Vajda Viktória, a Momentum családpolitikusa többek közt az apahónapok bevezetését ígérte, amely alapján a gyed 14 hónapjából 3 a másik szülőnek járna. Tóth Endre, a Momentum oktatáspolitikusa és elnökségi tagja pedig a tankötelezettség 18 évre való visszaállításáról beszélt.

Ilyés Márton, a Momentum gazdaságpolitikusa a rugalmas nyugdíj bevezetéséről, a 4 napos munkahét elérhetővé tételéről, a Magyarország-részvényről osztotta meg a párt szándékait. Míg a párt egészsépolitikusa, Havasi Gábor elmondta: a várólisták csökkentése céljából brit és német példára a magánszolgáltatókat is bevonnák az állami betegellátásba.

A mintegy egy órás Facebook-videóban szó esik többek között arról, hogy a Momentum két ciklusban maximalizálná a miniszterelnöki mandátumot, valamint hogy a kormányváltás után felszámolják az országot behálózó orosz és kínai befolyást, azonnali, teljes körű átvilágítást hajtanak végre a nemzetbiztonságilag kiemelt jelentőségű intézményekben.

Említésre került még a magyarországi cigányság helyzetének rendezése, valamint a zöldpolitika is.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×