eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Rosszallja Karácsonyék lépését a DK-s polgármester

A Főpolgármesteri Hivatal nem kíván semmit Szaniszló Sándor felvetéséhez hozzátenni.

Bajt okoznak a főpolgármesteri vezetés által kijelölt nagykörúti és Üllői úti kerékpársávok. Erre a megállapításra jutott Szaniszló Sándor polgármester, miután a XVIII. kerületiek körében a Publicus Intézet álta készített közvélemény-kutatás eredményeit elolvasta.

Amint azt közösségi oldalán megjegyezte, Pestszentlőrinc és Pestszentimre lakosságának többsége ellenzi a gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat, mert úgy érzik, a külső kerületekben élők lettek a vesztesei a korábbi sávszűkítési döntésnek.

Az Index megjegyzi, „a kerület ügyeire rálátó” forrásuk szerint a lakosság felől érkező nyomás mellett azonban a polgármester kirohanásában ­

legalább ilyen súlyú politikai szempontok is szerepet játszanak:

ugyanis a főváros egy tollvonással lehúzta a támogatandó projektek listájáról a XVIII. kerület Üllői úti és Nagykőrösi úti felújítási terveit, vagy a Béke téri csomópont fejlesztésének második ütemét, amiket a korábbi főpolgármester még támogatott.

A Fővárosi Önkormányzat nem kívánta kommentálni a fentieket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×