eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Elöntött ártér Hernádkércs határában 2014. május 19-én. A Hernád magas vízállása miatt lezárták a Kiskinizs és Hernádkércs közötti mellékút több mint egy kilométeres szakaszát, valamint teljes útzár van érvényben a 26-os út és Sajókaza, Muhi és Köröm, Hernádszentandrás és Fügöd, Hernádszentandrás és Pere, valamint Novajidrány és Vizsoly között.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Jön az áradás, már elzárt egy települést is

Elzárta a Hernád áradása miatt kiöntött Bársony patak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandrást, a települést nem lehet járművel megközelíteni, így a tömegközlekedés is szünetel.

A Hernád áradása miatt lezárták az Ináncs-Abaújszántó és a Méra-Ináncs összekötő egy-egy szakasza, Hernádszentandrást pedig körbefogta az ár, sem Pere, sem Ináncs, sem Encs felől nem lehet péntek hajnaltól bejutni a településre - közölte Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. Nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőút sem. Múcsony felé kell kerülni.

A Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak lezárták a Muhi és Köröm közötti utat, Muhi közelében. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.

A Bódva megemelkedett vízszintje miatt a Komjáti és Tornabarakony közötti út egykilométeres szakaszát kellett lezárni, Bódvalenke, Tornaszentandrás és Tornabarakony település Hídvágardó felől közelíthető meg.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×