eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ismét rekordot döntött a koronavírus fertőzés miatt elhunytak száma Magyarországon - a nap hírei

Nem mindenkinek jár majd a hitelmoratórium a törvényjavaslat értelmében. Hivatalossá vált Koncz Zsófia választási győzelme Borsodban.

Ismét rekordot döntött a koronavírus fertőzés miatt elhunytak száma, 33 krónikus beteg halt meg az elmúlt 24 órában Magyarországon. A járvány kezdete óta 1.085 halálos áldozatot követeltek a betegség szövődményei. Újabb 1.293 embernél igazolták a fertőzést, az aktív fertőzöttek száma 28.806. Már 1.642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen.

A miniszterelnök azt javasolja, hogy senki ne tervezzen a síszezonban külföldi utazást. Orbán Viktor a Facebook-videójában azt mondta: a járvány felszálló ágban marad a következő hónapokban is. Hozzátette: egész Európában nehéz a helyzet, de a magyar egészségügy egyelőre jól állja a sarat.

Benyújtotta az országgyűlésnek a törlesztési moratórium meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Eszerint a munkanélküliek, a gyermeket várók és nevelők, a nyugdíjasok és a közmunkások az eddigi feltételekkel vehetik igénybe a törlesztési moratóriumot 2021. június 30-áig. A cégek közül csak a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások élhetnek a lehetőséggel január 1-jétől.

Az egészségügyi szakdolgozók negyede tervezi, hogy elhagyja a pályát, és több mint fele hagyná el a közellátást – derült ki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kutatásából. Balogh Zoltán, a szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: azonnali egyeztetést kezdeményezett a kormánnyal a szolgálati jogviszonyról, amelyet a szakdolgozók harmada nem kíván elfogadni.

Stagnált a foglalkoztatás szeptemberben. A GKI Gazdaságkutató reprezentatív lakossági felmérése szerint, a részmunkaidőben foglalkoztatottaknál nem történt jelentős változás augusztushoz képest, az arányuk szeptemberben 6-7 százalék volt. A távmunkában, otthonról dolgozók aránya a koronavírus-járvány újabb felerősödése ellenére is alacsony szinten maradt.

Egy év alatt 13,6 százalékkal csökkent, az előző hónaphoz képest 1,9 százalékkal nőtt az építőipari termelés augusztusban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az épületek építése 17,1 százalékkal, az egyéb építményeké 8,9 százalékkal csökkent.

Megállapította a vasárnapi borsodi országgyűlési képviselő-választás eredményét az illetékes választási bizottság. A testület most számolta össze az átjelentkezéssel szavazók, illetve és külképviseleten voksolók szavazatait. A határozat megerősítette az előzetes eredményt, amely alapján a voksolást a Fidesz-KDNP színeiben induló Koncz Zsófia nyerte Bíró László, az ellenzék közös jelöltje előtt.

Fenntartják az egyetem blokádját a színművészeti hallgatói, akik nem voltak hajlandóak elhagyni a termeket és a kollégiumi szobákat a kancellár által megadott időpontig. Szarka Gábor este hatig adott időt erre, arra hivatkozva, hogy a járvány miatt fertőtlenítik a tereket.

Áramlopás miatt tartott házkutatást a rendőrség a 7. kerületi önkormányzat épületében - közölte a Demokratikus Koalíció. Az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, önkormányzati képviselő lehet, aki lemondott mandátumáról és kilépett a pártból. Korábban a Telex hírportálnak Bajkai István, volt fideszes alpolgármester azt mondta: Borka-Szász Tamás irodájában bitcoinbányát üzemeltettek.

Felesége megölése miatt jogerősen 21 év fegyházra ítélte a darnózseli hentest a Kúria. A férfit azzal vádolták, hogy 2014-ben megölte feleségét, a holttestet pedig a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd egy réten szétszórta.

Körözést adtak ki a fehérorosz hatóságok Szvjatlana Cihanouszkaja ellen, akit azzal vádolnak, hogy az alkotmányos rend megdöntésére szólított fel. Az ellenzéki vezető röviddel az augusztusi, vitatott eredményű elnökválasztás után menekült Litvániába.

Bűnszövetkezetben való részvétellel is meggyanúsították újabb kihallgatása után Nicolas Sarkozy volt francia államfőt 2007-es elnökválasztási kampánya állítólagos törvénytelen líbiai finanszírozása ügyében. A francia hatóságok szerint a politikus 50 millió eurót kapott a Kadhafi-rezsimtől.

Lefejeztek egy embert Párizs közelében. A francia rendőrség szerint az áldozat egy középiskolai tanár volt, aki állítólag Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak. Támadója a hírek szerint Allahot éltető kiáltással rontott neki. A rendőrökre is rátámadt, ezért lelőtték.

Megfékezték a vasárnap óta tomboló tüzet a Kilimandzsárón. A lángok csaknem száz négyzetkilométert, a hegyet is magába foglaló nemzeti park területének öt százalékát perzselték fel. Tanzánia szimbólumát évente 50 ezer turista mássza meg.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×