INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

lánchíd

bkk

közbeszerzés

felújítás

Az Országház és a Lánchíd látképe Budapesten 2020. július 1-jén.

Négyen pályáznak a Lánchíd felújítására

Infostart

Az augusztus 11-én közzétett részvételi felhívásra tizennégy gazdasági szereplő jelezte érdeklődését. Közülük végül négy nyújtott be részvételi jelentkezést – közölte a BKK.

A BKK a négy jelentkezőt nem nevezte meg, mert mint a közleményben áll, a közbeszerzési eljárás jelenlegi szakaszában semmilyen további információ nem adható. A a tender jelenlegi szakaszában még nem kellett árajánlatot benyújtani. A közbeszerzési eljárás következő lépéseként a BKK megvizsgálja, hogy a benyújtott jelentkezések megfelelnek-e a részvételi felhívásban megfogalmazott elvárásoknak, és ez alapján születik döntés arról, mely cégeket hívják meg ajánlattételre, de a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy minél több szereplő vegyen részt a közbeszerzésben.

A kiválasztott szereplők meghívására a BKK igazgatóságának döntése után, várhatóan legkésőbb október első felében kerül sor.

Ha a tárgyalások végén kedvező ajánlatok érkeznek, a BKK 2021 februárjában köthet szerződést a majdani kivitelezővel, amely márciusban kezdheti meg a felújítási munkát. Így Magyarország szimbóluma, a Széchenyi lánchíd 2023-ra születhet majd újjá.

Nyitókép: MTI/Cseke Csilla
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018