eur:
394.02
usd:
368.09
bux:
65732.34
2024. április 23. kedd Béla
Az Országház és a Lánchíd látképe Budapesten 2020. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Négyen pályáznak a Lánchíd felújítására

Az augusztus 11-én közzétett részvételi felhívásra tizennégy gazdasági szereplő jelezte érdeklődését. Közülük végül négy nyújtott be részvételi jelentkezést – közölte a BKK.

A BKK a négy jelentkezőt nem nevezte meg, mert mint a közleményben áll, a közbeszerzési eljárás jelenlegi szakaszában semmilyen további információ nem adható. A a tender jelenlegi szakaszában még nem kellett árajánlatot benyújtani. A közbeszerzési eljárás következő lépéseként a BKK megvizsgálja, hogy a benyújtott jelentkezések megfelelnek-e a részvételi felhívásban megfogalmazott elvárásoknak, és ez alapján születik döntés arról, mely cégeket hívják meg ajánlattételre, de a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy minél több szereplő vegyen részt a közbeszerzésben.

A kiválasztott szereplők meghívására a BKK igazgatóságának döntése után, várhatóan legkésőbb október első felében kerül sor.

Ha a tárgyalások végén kedvező ajánlatok érkeznek, a BKK 2021 februárjában köthet szerződést a majdani kivitelezővel, amely márciusban kezdheti meg a felújítási munkát. Így Magyarország szimbóluma, a Széchenyi lánchíd 2023-ra születhet majd újjá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×