eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az új koronavírussal fertőzöttség vizsgálatára levett torokkenetminta a koppanhágai Rigs Kórházban 2020. április 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Niels Christian Vilmann

Két egyetemen is azonosítottak koronavírusos diákokat, kórházba került az egyikük

Fertőzött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) több hallgatója is.

Tizenkét hallgató koronavírus-tesztje lett pozitív a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen – tudta meg a Magyar Hang. Az intézmény tájékoztatása szerint az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar hallgatói között bukkant fel a fertőzés. Az intézmény hallgatói közül jelenleg tizenkettőnél diagnosztizálták a vírus jelenlétét; 11 hallgató otthon van, egyet azonban kórházban ápolnak. Az események hatására szigorítottak a biztonsági előírásokon. A portál úgy tudja, az egyetem kollégiumából 35 diák van karanténban.

A Budapesti Gazdasági Egyetem két karán néhány hallgatónál kimutatták a koronavírus-fertőzést, derül ki abból a levélből, amit az intézmény szerdán este küldött ki a diákoknak. A 24.hu beszámolója szerint ebben nem részletezték, hogy hány fertőzött van, de azt írták, az érintettek jól vannak, tünetmentesek vagy enyhe tüneteik vannak.

Továbbra is hibrid oktatással készülnek, de "ha az adott helyzet megköveteli, azonnal és teljes körűen tudjuk folytatni a félévet digitális formában is" – írták.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×