eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija mécsest gyújt a budapesti gettó felszabadulásának 75. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen az egykori gettó emlékfalánál a VII. kerületi Dohány utcában 2020. január 17-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírusos lett Köves Slomó

Az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) elkezdte szervezni többek tesztelését.

Köves Slomó rabbi koronavírus tesztjének eredménye pozitív lett - közölte honlapján az EMIH.

Mint írják,

a rabbi, valamint a közösség tagjai és dolgozói jól vannak.

A közösség tüneteket mutató tagjainak tesztelése – a járványügyi előírásoknak megfelelően – folyamatban van.

Az EMIH önerőből elkezdte szervezni azoknak a hitközségi dolgozóknak és tagoknak a tesztelését, akik ugyan tünetmentesek voltak az elmúlt másfél hétben, de kontaktusba kerülhettek vírushordozókkal.

Néhány napja közölték, hogy az Óbudai Zsinagógában öt közösségi tag, köztük Köves Slomó rabbi lett beteg, ezért akkor a zsinagóga vezetősége az istentiszteletek szüneteltetése mellett döntött.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) hétfőn jelentette be, hogy két hétre bezárja a budapesti zsinagógákat és látogatási tilalmat rendel el a Mazsihisz budapesti szeretetkórházában és a BZSH idősotthonában. Vasárnap értesültek arról, hogy a budapesti Bálint Házban tartott napközis tábor egyik résztvevőjének hozzátartozója koronavírus-fertőzött. Ezért a Mazsihisz és a BZSH vezetése a krízismenedzsmenttel egyeztetve úgy döntött, augusztus 10-ig felfüggeszti a budapesti zsinagógák látogatását, és javasolja, hogy az imákat és a tervezett rendezvényeket online tartsák meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×