eur:
394.55
usd:
363.25
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: pixabay

Kiderült, miért ugrottak meg a megbetegedések Hajdú-Biharban

Egy zártkörű családi esemény lehetett a fertőzés gócpontja. A potenciális koronavírus-fertőzötteket elkülönítették, és koronavírus-tesztnek vetik alá őket - derítette ki a Portfolio.

Csak Hajdú-Bihar megyében csütörtökön tízzel nőtt az új koronavírusos esetek száma, 30-ról 40-re. A Portfolio gazdasági hírportál az ügyben megkereste a Koronavírus Sajtóközpontot, amely azt közölte, hogy eddig15 fő laboratóriumi vizsgálattal igazolt fertőzöttet azonosítottak. A kontaktkutatás kiderítette, hogy az érintettek zártkörű családi rendezvényen vettek részt, ahol nagy valószínűséggel megfertőződhettek. Jelenleg 3 főt ápolnak enyhe tünetekkel a Kenézy Gyula Kórházban.

A szükséges járványügyi intézkedések megtörténtek. A fertőzöttek szoros kontaktjai (40 fő) járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonaikat. A járványügyi megfigyelés alá vont valamennyi személynél kezdeményezték a háziorvos közreműködésével a PCR vizsgálatot - tájékoztatta a Portfolio-t a hatóság. "Az összes pozitív eset a járványhoz köthető, azonosítható a fertőzési lánc, nem került azonosításra olyan pozitív személy Debrecenben vagy a környéken, aki nem kapcsolódik a járványhoz" - áll a Koronavírus Sajtóközpont válaszában.

Kiderült, hogy a zártkörű eseményen Győr-Moson-Sopron megyéből is részt vettek. A helyi kontaktkutatás eredményeképpen 69 szoros kontaktot derítettek fel, jelenleg 3 pozitív esetet azonosítottak. A további kontaktkutatás eredményeként Vas megyéből újabb 3 pozitív esetet jelentettek. Összességében a járványhoz köthetően 21 pozitív esetről tudnak eddig.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×