INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

kövér lászló

eu-csúcs

hollandia

Kövér László: a magyar parlament nyitott a párbeszédre

Kövér László: a magyar parlament nyitott a párbeszédre

Infostart / MTI

A magyar Országgyűlés nyitott a holland parlamenttel történő párbeszédre a folyamatban lévő EU-csúcs sikeressége érdekében - közölte a magyar házelnök holland kollégájának írt levelében.

Kövér László a holland képviselőház elnökasszonyának írt levelében kifejtette, a magyar és a holland parlament összeegyeztethetetlen mandátumokat adott kormányaiknak, olyan feltételekhez kötik a megállapodást, amelyekre tekintettel a magyar miniszterelnöknek, vagy fordított esetben a holland kormányfőnek kell vétóznia.

A házelnök szerint ebben a helyzetben kiváló alkalmat adhat a két parlament közötti párbeszédre a holland képviselők tervezett magyarországi útja, valamint a koronavírus-járvány miatt elhalasztott hágai látogatásának pótlása.

Kövér László a koronavírus-járvány által leginkább érintett uniós tagállamok segítése érdekében kéri holland kollégája együttműködését. "Remélem, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben ezzel is elősegíthetjük az erős Európához vezető út megtalálását" - fogalmaz a házelnök.

Hangsúlyozta továbbá, hogy

a most folyamatban lévő EU csúcs kulcsfontosságú az unió jövője szempontjából.

"A koronavírus-járvány következtében kialakult gazdasági válsághelyzet kezelése érdekében számtalan tagállam szorul segítségnyújtásra és nem tagadhatjuk meg a velük való szolidaritást csupán azért, mert sem Hollandia, sem Magyarország nem tartozik a gazdasági válság által leginkább érintett országok körébe" - írta Kövér László.

Nyitókép: Wikipédia/Michał Józefaciuk
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018