eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Védőmaszkok próbababákon egy zágrábi esküvői ruhaszalon kirakatában 2020. április 23-án.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Az esküvőket is megkavarta a járvány

Az év elején még busás haszonra számíthattak az esküvőkre szakosodott rendezvényszervezők, azonban rengeteg pár halasztotta el a házasságkötését a járvány miatt, így komoly bizonytalanságba kerültek.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó szolgáltatók és a nagy napra készülő fiatalok arról számoltak be, hogy minden érintett rugalmasan állt hozzá a változásokhoz, és az esküvőket sikerült áttenni későbbi időpontra.

Jilly Dávid és jövendőbelije, Rita végül október végére halasztotta az eredetileg májusra tervezett esküvőjét. Az ifjú pár nem szerette volna nyáron tartani a lagzit a nagy meleg miatt, és hogy fel ne borítsák a meghívottak utazási terveit. Végül az első olyan időpont mellett döntöttek, ami minden korábban szerződtetett szolgáltatónak megfelelt.

Más szempontok szerint gondolkodott Tóth Edina és Oravecz Csaba, akik végül a tervezett júliusi időpontban házasodnak össze, de májusban majdnem őszre halasztották az esküvőjüket. A menyasszony elárulta, a veszélyhelyzet alatt döntöttek úgy, hogy őszre módosítják a időpontot, mert akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak. A kormány májusi bejelentését köve­tően, amikor ismét engedélyezték a rendezvények megtartását, azonban úgy határoztak, hogy az eredeti nyári időpontban legyen az esküvő.

Érthető módon a szolgáltatók igyekeztek megállapodni a jegyesekkel:

„Minden velem dolgozó párral rögtön a korlátozások kezdetén felvettem a kapcsolatot, és egyenként átbeszéltük a lehetőségeket” – mondta a lapnak Engyel Gábor, aki esküvői fotográfusként dolgozik. Arról is beszélt, hogy a párok többnyire az őszi hónapokra halasztották az esküvőjüket, és szép számban akadtak olyanok is, akik inkább 2021-et választották. A kialakult helyzet miatt azonban vannak, akik inkább feladják a nagy esküvőről szóló álmaikat és egy diszkrét polgári esküvőt választanak szűk családi körben.

Az esküvői fotográfus arra is kitért, hiába kerültek át őszre az esküvők és hiába a sok megkeresés,

a tavasszal kiesett bevételeket nem tudják visszahozni,

főleg ha az egyre gyakrabban emlegetett második hullám is megérkezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×