eur:
393.79
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred/Gajdos Milán

Felrobbantották a tekintélyes világháborús bombát - fotók

A Vas megyei Bükön a rendőrség lezárta az érintett területet, amíg a Magyar Honvédség tűzszerészei a korábban talált világháborús bombát hatástalanították - közölte a honvédség tűszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Gajdos Milán elmondta: a hónap elején talált második világháborús, 250 kilogrammos brit légibombát szállítható állapotba helyezték. Ezt követően a tűzszerészek egy közeli zárt, robbantásra alkalmas területre vitték, ahol biztonságosan megsemmisítették.

A hadnagy korábban azt mondta: a brit gyártmányú légibomba orr-és fenékrésze is rendelkezik gyújtószerkezettel, azonban az orrgyújtó anyaga erősen korrodálódott, ezért azt a helyszínen nem lehet eltávolítani.

A Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére június 25-én érkezett bejelentés a feltételezett robbanószerkezetről, amelyet Bük külterületén találtak egy helyi gyártól mindössze száz méternyire.

A 8614-es számú út két érintett szakaszát, valamint a 8624-es útnak a csepregi Rákóczi Ferenc utca és Tormásliget közötti szakaszát a tűzszerészeti munkálatok idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat pedig elterelték.

Az MTI tudósítója úgy tudja, az üzemet a tűzszerészeti munkálatok idejére elővigyázatosságból kiürítették, a környéken lakóházak nincsenek.

Szerda este 18 órától éjfélig Bük és Lövő között a vonatközlekedés is szünetel, az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×