INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

oktatás

pannon egyetem

zalaegerszeg

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának épülete az Egyetem út 10-ben.   MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Bővül a hazai egyetemi központok listája, itt az új helyszín

Infostart / MTI

A felsőoktatási struktúra átalakítása keretében az informatikai, a mérnöki, a mechatronikai és a közgazdasági képzések integrálásával alakítja ki a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem (PE) a Zalaegerszegi Egyetemi Központot.

Gelencsér András, az egyetem rektora emlékeztetett arra, hogy a közelmúltbeli törvénymódosítás értelmében a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi gazdálkodási kara augusztus 1-jével a PE irányítása alá kerül, így az eddig is a zalai városban működő informatikai, műszaki képzések mellett a közgazdasági képzést is a veszprémi egyetem szervezi.

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ létrejöttével nemcsak az eddigi tanulmányi portfólió lesz gazdagabb, de

a hazai és nemzetközi egyetemi rangsorokban is kiváló eredményeket elérő PE önállóan, karként gazdálkodó kampuszt alakít ki Zalaegerszegen

- tette hozzá a rektor. Mint mondta, a megerősített struktúrában a felsőoktatási intézmény a város és a régió gazdasági, intézményi szereplői által támasztott igényeknek még jobban meg tud felelni.

A PE országosan első az egyetemek között az egy kutatóra jutó kutatás-fejlesztési pályázatokban, több mint 200 gazdasági szereplővel tart fenn élő kapcsolatot a duális képzések, a pályázatok vagy a kutatás-fejlesztési programok jóvoltából. Mindez a fiatalok helyben maradását és a vidéki középvárosok szakember-utánpótlását egyaránt segíti - fogalmazott.

Németh István, a várhatóan januárban induló Zalaegerszegi Egyetemi Központ leendő vezetője, a PE stratégiai rektorhelyettese úgy értékelte a változást, hogy a gőzerővel fejlődő térség - ahol az Európában is egyedülálló járműipari tesztpálya épül - olyan szellemi kapacitást igényel, aminek egy önálló egyetemi központ tud megfelelni, ehhez az oktatói létszámot is növelik.

Mint mondta, az egyetemi központ működésének modelljét most dolgozzák ki, de az a szándék, hogy ez máshol, például az egyetem nagykanizsai kampuszán is működtethető legyen - tette még hozzá Németh István.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy egy városnak rangot ad a felsőoktatás, Zalaegerszegen régóta támogatják az ezzel kapcsolatos fejlesztéseket, így jöhetett létre tavaly egymilliárdos beruházással az Innovációs és Tudásközpont, korábban pedig az Infocentrum.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018