eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Építkezés a Mammut bevásárlóközpont melletti egykori Ganz-telepen. A terület fennmaradó részének lebontása után megvalósul a fejlesztés, aminek nyomán hat hektáros városi park lesz óriási zöldfelülettel és közösségi rendeltetéssel. Előnevelt lombos fák, gyepszőnyeg, és háromdimenziós vertikális zöldfal várja majd a látogatókat. A két park lényegében összeépül, de a Millenáris továbbra is rendezvénytér és szabadidőközpont marad, míg az új rész inkább a pihenés szolgálatában áll majd. Az 500 férőhelyes kétszintes mélygarázs egyébként a környékbeli parkolási problémákat is enyhíti majd. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Itt van Budapest új parkja, ahogy még senki sem látta

Hamarosan megnyílik a Millenáris Park új része, amelyről látványos drónvideó is készült.

A Millenáris Parkot 2001-ben adták át az egykori Ganz gyár helyén, a Mammut melletti rész felújításáról azonban csak az utóbbi években született döntés. Az üresen álló romos épületek és a volt Gazdasági minisztérium bontásáról 2013-ban döntöttek és két évre rá el is kezdődött az építkezés – írja a Portfolio.

Ennek eredményeként a Fény utca érintett szakaszának gépjárműforgalmát a Kis Rókus utca felé a föld alatt vezették el, így a Marczibányi tértől a Margit körútig egy egységes park jöhetett létre. Az építkezés az eredeti tervekhez képest csúszott ugyan, de mostanra lényegében elkészült a park.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×