INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

benkő tibor

magyar honvédség

munkahelyteremtés

harckocsi

Milkovich János ezredes, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka a katonák fertőtlenítő felszerelését mutatja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a járványügyi bevetési egységnek tartott eligazítás után a Rendőrségi Igazgatási Központ előtt, a XIII. kerületi Teve utcában 2020. június 15-én. Az egységet a helyettes országos tisztifőorvos, Szabó Enikő vezeti, a testületben a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a kórházparancsnoki támogató törzs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint a honvédség képviselője is helyet kapott.

Benkő Tibor: folytatódik a honvédelmi fejlesztés és a járvány elleni harc

Infostart

A jövő évi költségvetés tartalmazza az ehhez szükséges forrásokat. Továbbra is részt vesznek a koronavírus-járvány elleni védekezésben és részt vesznek a munkahelyteremtési programban is, több ezres létszámmal.

Folytatódnak a honvédelmi fejlesztések - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. Benkő Tibor közölte: jövőre 162 milliárd forinttal magasabb lesz a honvédelmi költségvetés, és a 778 milliárd forint 25-30 százalékát fejlesztésekre fordítják. Kiemelte, hogy jövőre már 1,66 százalék lesz a honvédelmi kiadások GDP-hez viszonyított aránya, így egyre közeledünk a NATO által elvárt 2 százalékos mértékhez.

A miniszter azt mondta: a jövő évi költségvetés elsősorban a családok támogatásáról, emellett a gazdaság újraindításáról szól, de kiemelten fontos a biztonság is. A honvédelmi és haderőfejlesztési programot is azért indították el, hogy a biztonságot hosszú távra garantálják.

Benkő Tibor jelezte, hogy a beszerzések is folytatódnak, hamarosan érkeznek például a Leopard típusú kiképző harckocsik.

Kitért arra is, hogy a katonák a járványügyi készültségi idején is folytatják feladataikat, járőrőznek, fertőtlenítenek, segítik a humanitárius korridorok biztosítását. A honvédség részt vesz a munkahelyteremtési programban is;

háromszor ezer embernek biztosít átmeneti foglalkoztatási formát. Az első 800 ember július elsejétől már munkaviszonyban van, fizetést kap.

Benkő Tibort kérdezték a budapesti honvédkórház parancsnokáról is. A miniszter elmondta: az eddigi parancsnok Kun Szabó István a Köztársasági Elnöki Hivatalba kerül, mivel onnan Szegő László az Egyesült Államokba megy szolgálni. Emiatt most megbízták az orvosigazgatót, Wikonkál Norbertet a feladatok ellátásával, és szeptemberben nevezhetik ki az új kórházparancsnokot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Milkovich János ezredes, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka a katonák fertőtlenítő felszerelését mutatja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a járványügyi bevetési egységnek tartott eligazítás után a Rendőrségi Igazgatási Központ előtt, a XIII. kerületi Teve utcában 2020. június 15-én. (MTI/Kovács Tamás)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018