eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszédet mond a Görögkatolikus Ifjúsági Centrum és Kollégium avató- és felszentelő ünnepségén Edelényben 2018. július 13-án.
Nyitókép: Vajda János

Novák Katalin levelet írt az európai szocialisták frakcióvezetőjének László Imre ügyében

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a XI. kerületi polgármester vállalhatatlan szavaira hívta fel a figyelmet a levelében.

Novák Katalin kedden a Facebookon megosztott levelében az olvasható, hogy a külföldi médiumok, amelyek a magyarországi belpolitikáról rendszeresen tájékoztatják és félretájékoztatják a nemzetközi közvéleményt László Imre felháborító nyilatkozatáról mélyen hallgatnak. Nincs ez másképp a DK európai szövetségesei, az európai szocialisták körében sem - fűzte hozzá.

"Az a tapasztalatom, hogy az európai politikusok, így az önök frakciójának tagjai is különös figyelmet szentelnek a magyar belpolitikának. Ebből kifolyólag szeretném felhívni szíves figyelmét László Imre kijelentésre, aki a legnagyobb budapesti kerület polgármestere, a DK elnökségi tagja. A DK-t a hazugságbeszédéről ismert volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vezeti, európai parlamenti képviselőik az önök frakciójában ülnek" - kezdte a levelet az államtitkár.

Felidézte, hogy László Imre, a kerületi testületi ülést vezetve, június 25-én Adolf Hitler eredményeit méltatva azt mondta, "'36-ban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után."

"Bízom benne, hogy az ön pártjában Adolf Hitler méltatása nem elfogadható.

Gondolom, azért nem reagáltak rá eddig, mert az önökhöz hazánkról érkező elfogult tudósítások nem tartalmazzák a magyar baloldal vállalhatatlan kijelentéseit" - fűzte hozzá Novák Katalin, aki azt várja, hogy "a megszokott nyilvánosság és határozottság mellett" ítéljék el László Imre szavait. "Mivel mindkét magyarországi tagpártjuk nyíltan együttműködik a szélsőjobboldali Jobbikkal, talán ideje megkérdezni, hogy meddig tűri még ezt a szocialisták és demokraták frakciója" - tette fel a kérdést Novák Katalin.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×