eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a Liszt Ferenc-repülőtérnél 2016. március 25-én, a kettes fokozatú terrorkészültség elrendelése utáni harmadik napon. Március 22-én Brüsszelben két helyszínen történt robbantásos merényletben legalább 31 ember életét vesztette és 316-an megsebesültek, közülük 121 embert még kórházban ápolnak, 63-an intenzív ellátásra szorulnak. Két magyar sérültet kórházban ápolnak.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Meghalt egy férfi a TEK intézkedése közben

Rendőri intézkedés során vesztette életét egy 55 éves magyar állampolgár Salgótarjánban.

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály eljárásában a gyanúsított elfogását a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége szerda reggel 6 órakor kezdte meg. A TEK felkérésére azért került sor, mert

okkal volt feltételezhető, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezik.

A gyanúsított az intézkedés közben eszméletét vesztette. A TEK műveleti egységének helyszínen tartózkodó mentőtisztje azonnal megkezdte ellátását, majd újraélesztését. A gyors és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére a férfi életét vesztette.

A haláleset vizsgálatát a rendőrség igazságügyi szakértők bevonásával folytatja - közölte a TEK.

Nem történt mulasztás

A nyomozó főügyészég ügyésze a rendőrség értesítése alapján megjelent a rendkívüli haláleset kivizsgálása miatt folytatott közigazgatási eljárás keretében megtartott szemlén és személyesen vizsgálódott az ügyben.

Az eljárás eddigi adatai alapján az ügyészség azt állapította meg, hogy a halál oka egyértelmű, az ügyben rendőri mulasztás nem történt.

A rendelkezésre álló információk szerint nem merült fel olyan tény vagy körülmény, amely az ügyészségi eljárás megindítását indokolná - közölte az ügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×