eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels

Fontos hír az ingyenes parkolás végéről

Kiderült, miért marad tovább érvényben a rendelkezés, mint a veszélyhelyzet.

A DK-s Oláh Lajos írásbeli kérdéssel fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, azt tudakolva, miért tart tovább a díjmentes parkolás, mint a veszélyhelyzet.

A miniszter helyett Orbán Balázs államtitkár válaszolt. Emlékeztet, a kormánya a humánjárvány terjedésének csökkentése érdekében döntött arról, hogy az ország egész területén ingyenessé teszi a parkolást, mindezt azért, hogy a közösségi közlekedéssel együtt járó kontaktusszámot csökkentsék és a gépjárművel munkába járók költségeit mérsékeljék.

Mint írja, a védekezés eredményes volt, a rendkívüli jogrendet meg lehet szüntetni.

"A jogállamisági garanciák szem előtt tartása azonban indokolttá teszi a kellő felkészülési idő biztosítását mind az állampolgárok, mind a parkolási rendszert üzemeltetők számára. Ezt szolgálja, hogy a veszélyhelyzet tervezett megszüntetését követően kb. egy hétig, átmeneti intézkedésként – az állampolgárok érdekét és a kiszámíthatóságot szem előtt tartva – várakozási díjat július elsejéig nem kell fizetni" - olvasható a válaszban.

Gulyás Gergely kedden azt mondta: akár már szerda éjfélkor véget érhet a rendkívüli jogrend, miután az Országgyűlés elfogadta a szükséges törvényt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×