eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A kormany.hu által közreadott képen Kínából érkezett újabb egészségügyi védőfelszerelés-szállítmányt pakolják ki a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 18-án. Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett április 18-án Kínából Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést - tette hozzá. A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon.
Nyitókép: Árvai Károly/kormany.hu

Szijjártó Péter: a legrosszabb forgatókönyvre is felkészültnek kell lennünk

Biztosítani kell az ellátást az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközökkel, erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt a közösségi oldalára feltöltött videoüzenetében.

Szijjártó Péter a bejegyzésében úgy fogalmazott: a koronavírus-világjárványról senki nem tudja, hogyan alakul a jövőben, lesz-e második hullám. "Mindenesetre nekünk a legrosszabb forgatókönyvre is felkészültnek kell lennünk" - mondta, hozzátéve, ezért a Kína-Magyarország légihíd továbbra is üzemel.

A miniszter a videóban elmondta: a héten is több repülőgép szállított a védekezéshez szükséges eszközöket Budapestre, 1800 lélegeztetőgép és 1 millió 800 ezer maszk érkezett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×