INFORÁDIÓ
2022. május 28. szombat
Csanád, Emil

tablet

laptop

egyszülős család

nők magyarországért klub

egyszülős központ

novák katalin

koronavírus

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Nők Magyarországért Klub elnöke egy laptopot ad át egy gyereknek Budapesten az Egyszülős Központban 2020. május 27-én. A klub száz, a digitális oktatáshoz szükséges laptoppal támogatja az egyszülős családokat.

Laptopokkal segíti az egyszülős családok gyerekeit a Nők Magyarországért Klub

Infostart / MTI

Használt laptopokkal, tabletekkel és más informatikai eszközökkel segíti az egyszülős családban élő gyerekeket a Nők Magyarországért Klub, amely arra kér mindenkit, ajánlja fel hasonló, nélkülözhető eszközeit az Egyszülős Központon keresztül azoknak, akiknek szükségük van rá.

Novák Katalin, a klub alapítója, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán a budapesti Egyszülős Központban tartott rendezvényen jelentette be, hogy a klub tagjai

száznál több informatikai eszközt ajánlottak fel, illetve gyűjtöttek össze egyszülős családoknak.

Ezekkel a gépekkel a gyerekek részt tudnak venni a digitális oktatásban a következő tanévben is, ugyanakkor akár az egyedülálló szülők otthoni munkavégzését is segíthetik, vagy a nagyszülőkkel való kapcsolattartást – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, az ajándékba adott informatikai eszközök a gyerekeknek kaput nyithatnak a világra, valós segítséget jelentenek nekik a hétköznapokban.

Budapest, 2020. május 27.
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Nők Magyarországért Klub elnöke egy laptopot ad át egy gyereknek Budapesten az Egyszülős Központban 2020. május 27-én. A klub száz, a digitális oktatáshoz szükséges laptoppal támogatja az egyszülős családokat.
MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2020. május 27. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Nők Magyarországért Klub elnöke egy laptopot ad át egy gyereknek Budapesten az Egyszülős Központban. MTI/Kovács Tamás

Arra hívta fel a figyelmet, hogy azokban a családokban, ahol egy szülőnek kell helytállnia kettő helyett,

„ugyanúgy 24 órából áll egy nap, mégis 48 órányi feladatot kell belepréselniük”.

Megemlítette, hogy a Nők Magyarországért Klub által összegyűjtött laptopokat az Egyszülős Központ juttatja majd el a gyerekekhez, és mint mondta, bízik abban, hogy hosszú távú lesz az intézmény és a klub együttműködése.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője hangsúlyozta: az ajándék laptopokkal a nehezebb körülmények között élő gyerekek „kulcsot kapnak, hogy beléphessenek oda, ahol egyébként alapvetően joguk van lenni”. Lehet, hogy ez ma csak egy laptop, de holnap már egy jobb jegyet, jövőre egy sokkal jobb eredményt, tíz év múlva pedig egy sokkal jobb jövőt jelent ezeknek a gyerekeknek – mondta.

Budapest, 2020. május 27.
Egy kislány nézi a Nők Magyarországért Klubtól kapott ajándék laptopját Budapesten az Egyszülős Központban 2020. május 27-én. A klub száz, a digitális oktatáshoz szükséges laptoppal támogatja az egyszülős családokat.
MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2020. május 27. Egy kislány nézi a Nők Magyarországért Klubtól kapott ajándék laptopját. A klub száz, a digitális oktatáshoz szükséges laptoppal támogatja az egyszülős családokat. MTI/Kovács Tamás

Kitért arra, hogy 300 ezer egyszülős család van ma Magyarországon és csaknem minden második anyagi kihívásokkal küzd; nekik az elmúlt hetekben, hónapokban még nagyobb kihívást jelentett a „maradj otthon” – helyzet.

Véleménye szerint

egyik társadalmi csoportot sem „ütötte meg olyan erősen a veszélyhelyzet”, mint az egyszülős családokat.

Hozzátette: központjukhoz ez idő alatt több száz segítségkérő levél érkezett, ezek között 160-nál több olyan megkeresés, amelyre egy informatikai eszköz jelenthetett megoldást például a gyerekek tanulásához, vagy a szülő otthoni munkavégzéséhez.

Nagy Anna elmondta azt is, hogy megszokott szolgáltatásaikat az elmúlt hetekben online formában biztosították, továbbá csaknem 6 tonna tartós élelmiszert is eljuttattak családokhoz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

Megszólalt a Mol

A kormány csütörtök este kihirdette azt a rendeletet, amely tiltja a 480 forintos literenként tankolást...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018