eur:
392.84
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a kommunizmus áldozatainak emléknapján rendezett emlékprogramon az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2020. február 25-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely közölte, mikor dönthet az Országgyűlés a visszaállásról

A parlamenti képviselők napokon belül olvashatják a javaslatot, majd felkészülhetnek a szavazásra.

A kormány szándéka az, hogy május 26-án a parlament elé kerüljön a rendkívüli jogrend megszűnéséről szóló törvénytervezet - mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter vasárnap este a HírTV-ben. A törvényt - mint az atv.hu összefoglalójából kiderül - júniusban fogadhatják el és léphet hatályba.

Ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a minap Belgrádban újságírók előtt beszélt először arról, hogy május végén visszaadhatják a parlamentnek a rendkívüli jogosítványokat, addig még 2-3 döntést fognak hozni, majd várják a bocsánatkérést mindazoktól, akik szerint a kormány korlátlan felhatalmazást kért kért és kapott.

"A rendkívüli jogrend nemcsak egy elvont alkotmányos fogalom, hanem olyan alapjog korlátozásra ad lehetőséget, amire nem lenne lehetősége egy jogállamban a kormánynak, az államnak" - mondta a tévéműsorban Gulyás Gergely, példaként említve a kijárási korlátozásokat, amelyekre nem lenne lehetőség békeidőben.

Az ellenzékről negatív tapasztalatot szerzett az elmúlt hetekben, de ahogy az elmúlt tíz év eredményeit sem tudták megakadályozni, így most sem szabhattak gátat az ellenzékiek a kormány gyors cselekvésének.

Még elmondta azt is, hogy valószínűleg sokkal rövidebb lesz a veszélyhelyzet Magyarországon, mint sok más országban, például Franciaországban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

Az Airbus gyengébb első negyedévi pénzügyi teljesítményről számolt be. A cég 577 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el, ami 25 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a bevétel 12,83 milliárd eurót tett ki. Ez elmarad az elemzők által várt 789 millió eurós működési nyereségtől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×