INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

bkk

varga ivett

felmentés

budapest

Varga Ivett, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új vezérigazgatója a BKK fővárosi irodaházában 2020. február 13-án.

Karácsony Gergely felmentette a BKK nemrég általa kinevezett vezérigazgatóját

Infostart

Varga Ivettet három hónapja, február 1-én nevezte ki Karácsony Gergely. A főpolgármester most megköszönte Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett - írta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

A felmentés indoklásaként az szerepel, hogy Varga Ivett a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.

A főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.

Varga Ivettet 2020. február 1-jével lett a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. új vezérigazgatója. A közlekedési szakember a Főpolgármesteri Hivatal nyílt pályázatán nyerte el megbízatását, aminek kezdetén beszélt a Lánchíd felújításáról, a dugódíj bevezetéséről és a budapesti fejlesztési konzultációról.

Az általa vezetett BKK sok kritikát kapott a koronavírus-járvány kiszélesedése és a veszélyhelyzet bevezetése utáni járatritkítások miatt, valamint azért, mert a menetrendet csak többedszerre sűrítették vissza olyan mértékben – a tanszüneti időszakban érvényesre –, hogy a járműveken lehetővé váljon a biztonságos távolságtartás.

Varga Ivett emellett érintett volt egy zaklatási ügyben, az élettársa ellen zaklatási ügy miatt indult vizsgálat a közlekedési vállalatnál. A gyanú szerint a férfi, az elektronikus jegyrendszer projektvezetője egyebek mellett fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018