INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

varga ivett

bkk

budapest

lánchíd

Egy utas kiválasztja a megvásárolni kívánt bérletet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletkiadó automatájának kijelzőjén a 4-es metró Kelenföldi vasútállomás megállójában 2014. május 8-án.

Új BKK-vezér: a főváros számol a dugódíj bevezetésével

Infostart

Varga Ivett részletesen elmondta, milyen nehézségekbe ütközik most a Lánchíd felújítása, de a dugódíjjal akkor is számol a főváros, ha annak jelenleg törvényi akadálya van. Budapesten fejlesztési konzultáció is indul.

Interjút adott az Indexnek a BKK új vezérigazgatója, Varga Ivett, aki az "új, sokkal nyitottabb városvezetői szemléletnek" köszönheti, hogy nőként a vezetője lehet egy fővárosi közlekedési cégnek.

Egyik legfontosabb törekvése, hogy "saját kézben tartsák" a BKK e-jegyrendszerét: "A cégcsoportnál jelenleg számos elektronikus alapú, egyelőre egymástól részben független rendszer működik, ezek integrációjával valós idejű, a közlekedésirányítás és szabályozás területén is versenyképes rendszert hozhatunk létre."

Emellett a között pályás és a troliberuházásokra költene, s kiemelt feladatként tekint a gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztésekre is.

A Vitézy Dávid által vezetett BFK-val jó együttműködésre számít, régóta ismerik egymást, kiváló szakembernek tartja, és szerinte "addig minden rendben lesz", amíg közösen tudnak dolgozni Budapestért, a főváros pedig megkapja a szükséges forrásokat.

Mint elmondta még, a modern, városi közlekedésben a környezettudatos megoldásoknak kell elsőbbséget élvezniük, és ebben

legfőbb ideje felzárkózni az európai jó példákhoz.

A legújabb kutatások szerint például egy elektromos car-sharing gépjármű akár 12, magántulajdonban lévő személyautót is kiválthat, bár ő inkább az aktív mobilitás (például a kerékpár) híve. Hozzátette: jelenleg 8 milliárd forintot is meghaladó kerékpáros fejlesztés van folyamatban

A jelenleg belvárosi autópályáknak tekinthető útszakaszok humanizálását és forgalomcsillapítását is vizsgálják, ennek része a Nagykörút (kerékpáros szempontú) újragondolása is.

Azt a főváros anyagi helyzetétől függőnek látja, hogy mikortól lesz ingyenes a tömegközlekedés 14 év alatt, miközben

a főváros "számol" a dugódíj bevezetésével,

aminek jelenleg jogszabályi korlátai vannak, de "önmagában nem is oldaná meg a fővárosi közlekedés jelenlegi problémáit", ezért pedig konzultáció is fog indulni hamarosan.

A Lánchíd felújításával kapcsolatban konkrét nehézségeket mondott: a 18 hónapos közúti zárásra, illetve a 30 hónapos kivitelezési időre vonatkozó korlátozások nem segítették a versenyképes árak kialakítását, ezért egy új tendernél ezekben a kérdésekben és a forrás tekintetében is egyezségre kell jutni a kormánnyal Varga Ivett szerint.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
Kapcsolódó cikkeink:
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018